Voor 19.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zakmessen & Multitools

KA-BAR Becker messen: robuuste outdoormessen, ontworpen door Ethan Becker

KA-BAR Becker messen hebben een uitstekende reputatie. Ontwerper Ethan Becker is een echt buitenmens, met een onschatbare hoeveelheid kennis over messen. Al vroeg begon hij met het verbouwen van bestaande messen, en na verloop van tijd probeerde hij zelf messen te maken. Becker Knife & Tool was geboren. Via enkele andere bedrijven kwam hij uiteindelijk bij KA-BAR uit. Zij maken nu zijn ontwerpen. Exact volgens zijn specificaties.

Becker Knife & Tool Ontwerpfilosofie

Mooi aan Ethan Becker is zijn ontwerpfilosofie: ‘Becker Knives work for a living. And if they happen to look good, that’s ok too.’ Het beschrijft perfect zijn utilitaire kijk op de messen die hij ontwerpt en maakt. Een goed voorbeeld is de KA-BAR Becker BK2. Een beest van een outdoormes, gemaakt om alles te doorstaan. Maar ook zijn kijk op het verleden is interessant. Hij heeft er heel veel voor gedaan om een origineel Kephart-mes te bemachtigen. Uiteindelijk leidde dit tot de KA-BAR Becker BK62 Kephart. Een model dat akelig dicht bij het origineel van meer dan honderd jaar geleden komt.

Ethan Becker: de man achter de messen

Hoewel zijn messen voor zich lijken te spreken, heeft Ethan Becker zelf ook een bijzonder verhaal. Zijn grootmoeder was Irma S. Rombauer. Auteur van de bestsellerserie The Joy of Cooking. Deze kookboeken worden al sinds de jaren ’30 van de vorige eeuw uitgegeven. Ethan Becker belandde in de jaren ’70 op de prestigieuze Cordon Bleu koksopleiding in Parijs. Hij zou meewerken aan latere uitgaven van The Joy of Cooking. Uiteindelijk zijn hiervan door de jaren heen meer dan 18 miljoen exemplaren verkocht. Het laat zien dat Becker ook met een keukenmes overweg kan, en niet alleen in de outdoorwereld excelleert.

jAHgR5SVSxc

Review

KA-BAR Becker BK2 Expert Review | Een andere aanpak

De KA-BAR Becker BK2 is een populair survivalmes, ontworpen door Ethan Becker en gemaakt door KA-BAR. Padraig Croke van de Trial by Fire-podcast schreef voor ons deze toffe review.