Voor 19.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Pannen & Kookgerei

Demeyere Apollo pannen: high-tech uit België

Demeyere Apollo pannen zijn een technisch hoogstandje, geschikt voor zowel professionele als thuiskoks. De Apollo-serie stelt je in staat te koken op topniveau. Onderscheidend is de toepassing van bepaalde technieken waardoor het koken vergemakkelijkt wordt.

Demeyere Apollo-pannen zijn geschikt voor gebruik op alle verschillende warmtebronnen. Dus deze pannen kunnen ook op inductie en in de oven. Daarnaast zijn ze geschikt voor reiniging in de vaatwasser. Bij een aantal van de pannen is de speciale 7-laags bodem doorgetrokken tot de rand. Dit om een nog betere warmteverdeling te krijgen bij pannen die voor bepaalde doeleinden worden gebruikt. Denk aan het gelijkmatig verwarmen van sauzen in een sauspan.

Silvinox-afwerking

Alle Demeyere Apollo-pannen wordt afgewerkt door middel van het elektrochemische Silvinox-proces. Hierdoor worden ijzer en oneffenheden van het oppervlak verwijderd. Hierdoor is het roestvaste staal makkelijk te reinigen en biedt het een hogere weerstand tegen vingerafdrukken, agressieve reinigingsmiddelen en zeer zuur voedsel. Bijkomend voordeel is dat de pannen zilverwit blijven, zelfs na jaren gebruik.

InductoBase-bodems

De bodems van de Apollo-serie zijn opgebouwd uit wel 7 lagen. De laag aan de binnenkant van de pan is 18/10-roestvast edelstaal. Hierna komen zuiver aluminium, een aluminium legering, nogmaals zuiver aluminium en de onderste laag is opgebouwd uit 3 legeringen roestvast staal. De zogenaamde TriplInduc-laag. Hierdoor is de pan ondanks het hoge aandeel aluminium wel op inductie te gebruiken, alsmede alle andere warmtebronnen. Ook het wisselen tussen verschillende warmtebronnen is geen enkel probleem. De dikte van de bodem wordt per pan specifiek aangepast op het gewenste doeleinde van de pan. Zo wordt een wok dunner zodat deze hogere temperaturen door kan geven en krijgen bakpannen (koekenpannen) een wat dikkere bodem.

TriplInduc-laag

De contactlaag van de bodem is opgebouwd uit 3 legeringen roestvast staal. Hierdoor is de warmteoverdracht bij inductie kookplaten tot wel 30% efficiënter. Ook het wisselen tussen verschillende warmtebronnen is geen probleem.

Ergonomische grepen

De handgrepen van de Apollo-pannen zijn ergonomisch gevormd en zo ontworpen dat hitte en vuiligheid geen kans krijgen. Door de handgrepen op een specifieke manier te puntlassen wordt de warmteoverdracht bij de stelen geminimaliseerd. Bij gebruik op elektrische warmtebronnen kunnen de pannen met steel dus gewoon aangepakt worden met blote handen. Let op: de reguliere handgrepen en handgrepen van deksels kunnen heet worden. De stelen kunnen wel warm worden bij gebruik op gas. Tussen de aanhechting van de handgrepen kan vuil zich niet nestelen. Wel zo hygiënisch.

Perfecte schenkrand

De schenkrand van de Demeyere Apollo-pannen (op de conisch-gevormde pannen na)is zo gevormd dat het uitschenken van vloeistoffen druppelloos gaat. Zowel vloeistoffen met een lage viscositeit (bijvoorbeeld water) alsook dikkere vloeistoffen worden probleemloos uitgeschonken.

Garantie

Demeyere biedt 30 jaar gelimiteerde garantie op al haar producten bij thuisgebruik en 10 jaar garantie bij professioneel gebruik, op alle fabricagefouten. Op producten met een antiaanbaklaag geldt 5 jaar garantie bij thuisgebruik, niet van toepassing bij professioneel gebruik. Gelieve er echter rekening mee te houden dat deze garantie geen schade dekt die het gevolg zou zijn van een ongeluk, misbruik of verkeerd gebruik (inbegrepen oververhitting). Ook verkleuring, vorming van kalk of andere neerslag, krassen aan binnen- of buitenkant van het roestvrij staal worden niet gezien als fabricagefout.