Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Keuzehulp groentemessen: welk groentemes heb ik nodig?

De meeste mensen hebben voor het schillen en snijden van groenten maar één klein mesje in huis. We doppen de boontjes, schillen en snijden de wortels en halveren een krop sla met hetzelfde mes. Toch is dat niet verstandig én het snijdt ook zeker niet altijd makkelijk. Gebruik een groot mes als een nakiri voor kroppen sla, kool en harde groenten en fruit. En gebruik het kleinere, kleurrijke schilmes enkel voor de kleinere schiltaken.

Nakiri: Japanse groentemes

Een nakiri is een traditioneel Japans groentemes. Te herkennen aan het rechthoekige lemmet. Maar het belangrijkste kenmerk is de dunne snede. Hiermee snipper je bijvoorbeeld een ui veel fijner dan met een ander keukenmes. Het perfecte mes voor het snijden van groente en het fijnhakken van kruiden.


Tourneermes: voor het echt fijne werk

Een tourneermes is een kleiner keukenmes met een krom lemmet. Door deze vorm gaat het schillen en modelleren van ronde producten, zoals aardappels, appels of courgette bijzonder makkelijk. Tourneren is een snijtechniek. Het woord stamt af van het Franse woord ‘tourner’ wat draaien betekent. Hoofdzakelijk wordt deze techniek gebruikt om stukjes van een product dezelfde vorm te geven. Bijvoorbeeld voor een leuke presentatie of voor een gelijkmatige garing.


Tomatenmes: om door de harde huid van een tomaat te snijden

Een tomatenmes is een klein, gekarteld mes. Het lemmet is gekarteld om door de harde huid van een tomaat te snijden zonder veel druk uit te hoeven oefenen. Hierdoor blijft de tomaat onbeschadigd. Het ‘vorkje’ op het uiteinde gebruik je om zaden uit de tomaat te halen.


Schilmes: in elke keuken te vinden

In elke keuken liggen er wel meerdere van: gekleurde schilmessen. Een klein, scherp lemmet en een handgreep van kunststof of siliconen. Je gebruikt een schilmes voor, jawel, schillen!


Officemes: voor waar het koksmes te groot voor is

Het officemes lijkt op het koksmes. Alleen het formaat is kleiner. Met een officemes verricht je kleinere schil- en snijtaken. Je kunt er groente en fruit mee schillen, garneren en bijvoorbeeld een appel in stukken snijden. Van het fijnere snijwerk tot licht schilwerk: het officemes is overal inzetbaar.


Dunschiller: voor het verwijderen van de schil

Met een dunschiller verwijder je eenvoudig schillen van aardappelen en groenten, maar ook van fruit zoals kiwi’s en pompoenen. Door de smalle opening wordt de schil dun verwijderd. De meeste dunschillers hebben een beweeglijk lemmet dat zich aanpast aan de vorm van het product. Met de geslepen punt of oog steek je makkelijk plekjes als aardappelogen uit.