Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Keuzehulp: keukenmessen

Zoek jij één keukenmes om mee te beginnen of ter aanvulling van je collectie? Of ga je voor een messenset? Deze keuze is afhankelijk van je wensen, je budget en natuurlijk van de messen die je eventueel al in huis hebt. Vaak kiest men eerst voor één allround keukenmes, om de collectie later uit te breiden. Zo kan je de aanschafkosten over een termijn spreiden.

Wanneer je liefhebber bent van een bepaald merk of een bepaalde serie, is het een optie om een messenset aan te schaffen. Daarbij is het aanschaffen van een complete set goedkoper dan wanneer je in de loop der tijd alle messen los spaart. En je hebt direct voor elke snijtaak een geschikt mes in huis.

Welke route je ook neemt: uiteindelijk heb je in de keuken meer dan één mes nodig. Niet alleen omdat er voor elke snijtaak een ander mes geschikt is, maar ook omdat je dan niet tussendoor je mes hoeft schoon te maken. Want niemand snijdt met hetzelfde mes rauwe kip en groenten, toch?

Keuzehulp keukenmessen

Ben jij een beginnende (hobby)kok en zoek je één mes om mee te starten? Ga dan voor een allround keukenmes. Bijvoorbeeld een koksmes of santoku. Geschikt voor het snijden van vlees, vis, groente, fruit en kruiden. Je leest er alles over in onze ‘Keuzehulp allround keukenmessen: welk keukenmes heb ik nodig?

Zoek jij een mes als aanvulling op je huidige messencollectie? Dan zoek je waarschijnlijk geen allround keukenmes, maar een mes voor een specifieke snijtaak. Ook dan begrijpen wij dat je soms door de bomen het mes niet meer ziet. Maar niet getreurd, wij helpen je een handje.


Keuzehulp messenset

De voordelen van een complete messenset hebben we je al gegeven: goedkoper en direct je set compleet van één bepaald merk of serie. Messensets zijn er in diverse samenstellingen. Variërend van 2 tot soms wel 8 messen per set. Met of zonder messenblok. Inclusief slijpstaaf en/of schaar. Kortom: de keuze is reuze. We hebben de meest voorkomende messensets op een rij gezet. Tip: gebruik het filter aan de linkerkant om tot een geschikte messenset te komen.