Vandaag besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Outdoor & gear

Envirofit: compacte stoves voor outdoor cooking

Envirofit

Met de Envirofit-stoves heb je de vrijheid om te koken waar en wanneer je wilt. Gecontroleerd en veilig. De stoves zijn snel en eenvoudig op te zetten zodat je direct kan beginnen met koken. Zorg voor wat aanmaakblokjes, brandstof en een pan en je kan aan de slag. Envirofit heeft in de basis twee modellen ontwikkeld. Afhankelijk van het type stove gebruik je (sprokkel)hout of kolen/ briketten. Neem de houtstoof mee als je gaat picknicken of kamperen of gebruik de stove als kooktoestel bij een barbecue of als uitbreiding van de buitenkeuken.

Envirofit-stoves op kolen/ briketten

De stoves voor kolen/ briketten zijn compact en uitzonderlijk efficiënt. De binnenkant is gemaakt van metaal dat de warmte terug reflecteert zodat schadelijke rook en gassen worden verbrand. Wanneer je de stove hebt aangestoken regel je de temperatuur door middel van de luchtschuif aan de onderkant.

Envirofit-stoves op hout

De Envirofit stoves op hout maken het mogelijk te koken met minimale brandstof. Een klein beetje sprokkelhout is al voldoende. Op basis van het “rocket stove” principe wordt het hout efficiënt verbrand. Door de optimale zuurstofaanvoer en de rookterugslagring in de vuuruitlaat wordt rookuitstoot tot 80% verminderd.

Voordelen Envirofit:

  • Je kan met de stoves grillen, bakken, koken en ook stoven;
  • Je hebt geen gasflessen of stroom nodig;
  • De meeste modellen zijn compact genoeg om mee te nemen;
  • Veilig in gebruik;
  • Overal duurzaam koken;
  • Minimale uitstoot van schadelijke gassen.

Over Envirofit

Envirofit is een Amerikaanse organisatie die zich richt op het ontwikkelen van non-food producten met een lage milieubelasting. Hun doel? Wereldwijd een beter leefklimaat creëren. Met die gedachten heeft Envirofit onder andere kook- en verwarmingssystemen ontworpen met een minimale uitstoot van schadelijke gassen.

Coox-stove

Er zit een mooi verhaal achter de Coox-kooktoestellen. In samenwerking met het HIER-klimaatbureau ging er per verkochte Coox-stove ook een Coox naar een arm gezin in een ontwikkelingsland. Tegenwoordig is deze regeling niet meer van kracht. Envirofit heeft de naam aangepast van Coox-stove naar Rocket-stove.