Nu besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Outdoor & Gear

Optimus branders: voor het onderweg koken sinds 1899

Optimus Logo

Optimus gasbranders hebben al sinds 1899 een uitstekende reputatie als het gaat om koken onderweg. Optimus maakt verschillende kookoplossingen. Van kooktoestellen voor op de camping tot kleine gasbranders voor tijdens het hiken. En alles daar tussenin.

Als echte outdoorliefhebbers weten ze in Zweden erg goed wat je nodig hebt wanneer je buiten, verstoken van alle luxe, je potje moet koken. Dat is waarom men op Optimus vertrouwt tijdens veel bekende bergexpedities en andere extreme omstandigheden.

Toegewijd aan kwaliteit

Optimus heeft over de jaren heen tal van prijzen gewonnen met haar producten. Innovatief ontwerp en topkwaliteit zitten dan ook in het DNA van dit Zweedse outdoormerk. Bovenop een berg of op andere afgelegen locaties heb je namelijk niks aan een falend kookstel. Daarom doet Optimus er alles aan om de beste kwaliteit te garanderen.

Optimus maakt koken in extreme omstandigheden mogelijk

Koken op gas is in zeer koude omstandigheden vaak een uitdaging. Als de temperatuur tot onder de -10° tot -20° Celsius zakt ontbrandt het gemiddelde propaan- of isobutaangas niet meer. Gelukkig zijn er dan Optimus-branders die het ook op andere brandstoffen doen. Branders die zelfs op benzine, kerosine, diesel of lampolie werken, waardoor je zelfs tijdens extreme arctische omstandigheden of bergexpedities kunt koken.