Voor 19.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Outdoor & gear

Stoere outdoor stoves: te gebruiken als kookstel en als kachel

Herontdek de magie van koken op open vuur en geniet van de sfeer en de warmte van een houtvuur, waar je ook bent. Dat kan allemaal met een rocket stove. Neem de stove eenvoudig met je mee, sprokkel wat hout en je kan aan de slag. Binnen een aantal minuten is de stove klaar om te koken. Geschikt om te kamperen, te picknicken, voor op het strand of gewoon voor bij de barbecue in de achtertuin. Kortom: voor iedere outdoor genieter. Wanneer je gaat koken op een rocket stove is het belangrijk dat een zo groot mogelijk oppervlak van de pan in contact komt met de verbrandingsgassen. Gebruik daarom een pan die groot genoeg is. Bijvoorbeeld een Dutch Oven.

Kenmerken stoves

Kenmerkend voor een stove is een efficiënte verbranding. Dit heeft een lagere uitstoot van schadelijke gassen en minder rookvorming tot gevolg. Dit komt door een relatief kleine verbrandingskamer en een geïsoleerde schoorsteen waarin rookgassen bijna volledig verbranden voordat deze het kookoppervlak bereiken. Door deze efficiënte werking heb je een stuk minder brandstof nodig.

Door dit principe is de stove in eerste instantie ontworpen voor gebruik in ontwikkelingslanden waar gas en elektriciteit vaak niet beschikbaar zijn. In deze landen wordt nog veel op open vuur gekookt en wordt vuur gebruikt om een ruimte te verwarmen. Met een stove is open vuur in huis verleden tijd. Een stuk veiliger en beter voor de gezondheid. Naast een positief effect op de gezondheid heeft dit ook nog een ander voordeel; er wordt minder brandstof gebruikt. Een duidelijke win-winsituatie.