Voor 22.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers
Home Outdoor & gear Paracord & accessoires

Paracord & accessoires: onmisbaar voor outdoorliefhebbers

Paracord is de korte naam voor parachutekoord. Een oersterk, lichtgewicht nylon koord met 1001 toepassingen tijdens het kamperen, bergbeklimmen, zeilen en rondom huis. Bijvoorbeeld om een lanyard of polskoord van te maken. Of een armband die robuust en daardoor geschikt voor elke surviveltocht is. Én dan heb je altijd een stukje bij je.

Paracord is oorspronkelijk ontwikkeld voor parachutisten van het Amerikaanse leger, tegenwoordig een onmisbaar hulpmiddel voor alle outdoorliefhebbers. De populariteit komt omdat het sterk, duurzaam en betrouwbaar is. Bovendien is het in meerdere koordlengtes te splitsen. Bij afknippen wel even het uiteinde smelten zodat deze niet gaat rafelen en waardoor de binnen- en buitendraad bij elkaar blijven. En door de populariteit is het koord inmiddels in vele varianten en kleuren verkrijgbaar. Gaaf toch? 

550 paracord

550 Paracord is een lichtgewicht koord met een nylon buitenmantel en een kern die bestaat uit 7 strengen en een diameter van circa 4 mm. Het getal 550 in de naam staat voor de trekkracht van 550 pounds (ongeveer 250 kg) waartegen het bestand is. Mocht het paracord te dik zijn en de maximale trekkracht niet nodig zijn, dan is het mogelijk om deze kern te verwijderen. De dunne strengen uit de kern schijnen in geval van nood zelfs als hechtmateriaal ingezet te kunnen worden. Wij hebben dat zelf nog niet getest! 

Mil-Spec en Nano-paracord: erg sterk en enorm dun

Het standaard 550 paracord is voor veel toepassingen prima, maar er zijn ook andere soorten verkrijgbaar. Zo hebben we ook Mil-Spec-paracord. Dat is gemaakt volgens de Amerikaanse militaire specificaties. Net wat strakker gebonden en iets flexibeler in gebruik. Daarnaast is er nu ook NanoCord: extra dun paracord voor de fijnere toepassingen.

Beads, Fish Bones en dispensers: accessoires voor paracord 

Liefhebbers van paracord zijn ook liefhebbers van beads, Fish Bones en dispensers. Een bead is een gave kraal voor aan je paracord-lanyard. Ook worden paracord beads wel eens in paracord armbanden gevlochten als leuk detail. Verkrijgbaar in diverse kleuren en materialen. Gebruik Fish Bones om paracord zonder te knopen, snel, handig en veilig, voor oneindig veel taken in te kunnen zetten. Bevestig een dispenser aan je riem of tas en je hebt paracord direct voorhanden. Trek de hoeveelheid touw eruit die je nodig hebt en snijdt het af met het ingebouwde mesje. Simpel en snel zonder andere benodigdheden.