Voor 19.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Home Outdoor & gear 5.11 Tactical gear
Outdoor & gear

5.11 Tactical outdoor gear: voor de meest veeleisende missies

5.11 Tactical is een Amerikaans merk dat kleding en tactische uitrusting maakt voor politie, justitie, defensie en professionele hulpdiensten maar ook voor outdoor liefhebbers, airsofters en crossfitters. Zo maakt 5.11 broeken en jassen maar daarnaast ook rugtassen, holsters, messen, pouches en nog veel meer. Ontwikkeld om veiligheid, snelheid en nauwkeurigheid te verbeteren tijdens het werk. De gebruikers helpen bij de ontwikkeling waardoor de producten perfect aansluiten op de wensen. Allemaal even duurzaam en van een enorm hoge kwaliteit.

soZ-Di5o58A

5.11: het begon allemaal met een broek

5.11 Tactical begon als een kledinglijn gecreëerd door bergbeklimmer Royal Robbins. Toen hij de top van een klim in Yosemite California bereikte, merkte hij dat de broek die hij droeg niet geschikt was om te klimmen. Robbins besloot om een broek te ontwerpen die duurzamer was en meer functionaliteiten had. Hij begon met het maken van broeken met de naam 5.11. Deze broeken hadden een kenmerkende riem en een schuine zak.

De naam 5.11 komt van het hoogste moeilijkheidsniveau voor rotsklimmen dat werd vermeld in het Yosemite-systeem, dat door Robbins werd ontwikkeld. De moeilijkheidsgraad wordt gekscherend gedefinieerd als: “Na grondige inspectie concludeer je dat deze stap onmogelijk is.” Echter bereikt iemand het af en toe nog wel.