Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Vandaag besteld, maandag in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Line-up: Miyabi

Miyabi messen worden in de Japanse messenhoofdstad Seki gemaakt door Zwilling Japan. Je krijgt het beste van twee werelden: Duitse ingenieurs en Japanse ambachtslui. Samen goed voor enorme duurzaamheid, prachtige stijl en ongekende scherpte. Er zijn wel 100 stappen en 42 dagen nodig om een mes Miyabi-waardig te maken. Maar dan heb je ook echt een fantastisch mes! De Miyabi-series excelleren in kwaliteit en verschillen voornamelijk in het gebruikte staalsoort en handgreepmateriaal. Maak je keuze dus gerust op het uiterlijk! In deze Line-Up een greep uit hun prachtige collectie.

Miyabi 5000MCD 67-serie

De Miyabi 5000MCD 67-serie combineert een magnifiek design met het gebruik van hoogwaardige materialen. De messen uit deze serie zijn gemaakt uit 132 laags damaststaal die zich om een kernlaag van MC66-poederstaal bevinden. Deze damastlagen geven de serie de unieke tekening die duidelijk te zien is op het gematteerde lemmet. De handgreep is gemaakt van uniek 'Black Maple Wood'. Een donkere houtsoort met een wilde tekening en bijna gouden accenten. Het staal is ijs-gehard op -196 Celsius om een extreme hardheid te verkrijgen. Als laatste zijn de Japanse messen handmatig ultra scherp geslepen op de traditionele Honbazuke-wijze.

Bekijk hier de gehele Miyabi 5000MCD 67-serie

Miyabi 5000MCD-serie

Schoonheid en scherpte worden verenigd in de 5000MCD-serie van Miyabi. Deze serie is uitgebracht met een schitterende traditionele D-vorm handgreep is gemaakt van licht en schitterend Masur-berkenhout. Ook wel krulberk genoemd. Deze zorgt voor een goede balans en optimale controle voor moeiteloos snijden. Een mooi detail is de mozaïek pin en de gepolijste afwerking van het lemmet. Het mes is aan beide zijden met de hand geslepen en vervolgens gestropt volgens de traditionele Honbazuke-slijping.

Bekijk hier de gehele Miyabi 5000MCD-serie

Miyabi 7000D-serie

De Miyabi 7000D-serie combineert een magnifiek design met het gebruik van hoogwaardige materialen. Het lemmet is gesatineerd waardoor de lijnen van het damaststaal erg subtiel en daardoor erg stijlvol zijn. De schoonheid van het lemmet zit ‘m in de 64 lagen damast, waarbij twee verschillende staalsoorten met elkaar vermengd zijn. Tussen deze sierlagen bevindt zich de ijzersterke kern van CMV60-poederstaal, dat mede dankzij het Cryodur-ijshardingsproces op -196 graden Celsius gehard is tot liefst 60 HRC. Daarnaast is het mes symmetrisch geslepen op traditioneel Japanse Honbazuke-wijze. Hierbij wordt elk mes met de hand in drie fasen uiterst scherp geslepen en gestropt. De scherpte die hieruit verkregen wordt, blijf bovendien lang behouden door de hardheid van elk mes.

Bekijk hier de gehele Miyabi 7000D-serie.

Miyabi 5000FCD-serie

De Miyabi 5000FCD-serie combineert een magnifiek design met het gebruik van hoogwaardige materialen. De messen hebben een kern van FC61, omringt door 48 lagen damaststaal. Dankzij het speciale Friodur-ijshardingsproces zijn de messen uiterst robuust met een hardheid van 61 HRC. Het lemmet heeft een matte afwerking waardoor de donkere delen extra opvallen. Daarnaast is het mes symmetrisch geslepen op traditioneel Japanse Honbazuke-wijze. Hierbij wordt elk mes met de hand in drie fasen uiterst scherp geslepen en gestropt. De scherpte die hieruit verkregen wordt, blijft bovendien lang behouden door de hardheid van elk mes.

Bekijk hier de gehele Miyabi 5000FCD-serie.

Welke is jouw favoriet?

De series van Miyabi zijn stuk voor stuk prachtige Japanse messen. Als je een van deze series kiest, haal je absoluut kwalitatieve en mooie messen in huis. Welke is jouw favoriet? Niet de juiste serie gevonden? Bekijk hier alle Miyabi by Zwilling-keukenmessen