Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Lucas Burnley: maker van gebruiksvriendelijke EDC-messen

Lucas Burnley is een Amerikaanse messenmaker. Hij ontwerpt vooral graag functionele en gebruiksvriendelijke EDC-messen. Zoals de super populaire CRKT Squid-serie. Zijn designs zijn weloverwogen en gemaakt met passie. Bijzonder is zijn 'Sketch'-project: een jaar lang ontwierp hij iedere dag een mes. Dat is pas toewijding!

Lucas Burnley

Geboren14 juli 1982
WoonplaatsBend, Oregon, Verenigde Staten
Fulltime messenmaker sinds2003
Samenwerkingen metBöker, CRKT, MKM
Lucas Burnley

Wanneer je Lucas vraagt wat hem als tiener zo aantrok aan de messenwereld, dan zal hij je vertellen dat dit begon tijdens alle outdooravonturen die hij met zijn vader heeft beleefd, aangevuld met een flinke portie actiefilms. Ooit begon hij zijn carrière als barkeeper. In zijn vrije tijd maakte hij graag messen, sinds 2003 is hij full-time custom messenmaker en ontwerper.

Moderne EDC messen

Door de jaren heen heeft Lucas geëxperimenteerd met een breed scala aan stijlen. Zijn doel is om op kunstzinnige wijze de klassieke voorbeelden te combineren met moderne materialen en technieken, zoals met zijn Obake™ mes. Lucas gelooft dat messen een persoonlijke uitdrukking van onafhankelijkheid zijn.

Zijn opvallende messen combineren strakke, moderne lijnen met tactische oorsprong. Een stijl die Lucas zelf omschrijft als 'Post-Tactical'. Zijn ontwerpen voor vaste messen en zakmessen zijn zowel speels als verfijnd en bevatten vaak subtiele neo-Japanse elementen. Bovenal gelooft hij dat het gebruiksgemak niet ten koste mag gaan van de schoonheid van een mes. Naast zakmessen en vaststaande messen ontwerpt hij ook zijn eigen accessoires.

CRKT SQUID
De CRKT Squid door Lucas Burnley

Burnley Knives

Naast zijn samenwerkingen met grote namen zoals Böker, CRKT en MKM heeft Lucas Burnley ook zijn eigen bedrijf: Burnley Knives, ook wel BRNLY genoemd. Dit bedrijf heeft hij in 2013 opgericht samen met zijn vrouw Maddie. Naast messen maken zij ook gereedschap, kleding en lederwaren. Elk mes van Burnley Knives wordt doos Lucas met de hand gemaakt in zijn werkplaats in Orleans, Massachusetts. Om die reden is de productie en beschikbaarheid van deze zeldzame messen zeer beperkt en neemt Lucas geen bestellingen aan. Bovendien biedt hij zijn custom messen nooit aan via internet. Lucas Burnley's handgemaakte messen worden voornamelijk verkocht via loting op verschillende messenshows en van tijd tot tijd in de Burnley Knives (private) Facebook community. Sommige van deze messen worden in productie genomen door bijvoorbeeld CRKT. Deze messen zijn uiteraard breed beschikbaar, bijvoorbeeld bij Knivesandtools.

Lucas Burnley
Lucas Burnley tijdens de Shot Show in 2020

Cypop for tots

In 2013 begon Lucas met het maken van een speciale editie van zijn populaire 'Cypop'. Zelf noemt Lucas dit item een 'Netsuke'. Een Netsuke is van oorsprong een Japans knoopvormig ornament dat dient als geluksbrenger. Het wordt meestal gedragen als versiering aan de sjerp van een kimono. De Cypop kan echter ook gebruikt worden als flessenopener of zelfs als boksbeugel. Dit laatste is de reden dat wij de Cypop helaas niet kunnen verkopen via onze webshop.

'Part bottle opener, part pocket charm and challenge coin, the Cypop has been a flagship of the BRNLY Brand line since I began making it in 2013 as a way to connect with customers at shows. With a limited output of signature (custom) knives, I wanted to build something with a high level of design and craftsmanship that would be a little bit easier to get than my knives.'

Sinds 2013 maakt Lucas ieder jaar een speciale editie van de Cypop. Deze wordt geveild, waarbij 100% van de opbrengst gaat naar de aankoop van speelgoed voor een lokale Toys for Tots organisatie. De dag na de verloting komt het BRNLY-team bij elkaar om speelgoed te gaan kopen.

Lucas Burnley messen bij Knivesandtools

Wij genieten al jarenlang van Lucas' ontwerpen. Telkens verrast hij ons met gave ontwerpen. Toch is zijn stijl altijd duidelijk herkenbaar. Dat kenmerkt een echt goede ontwerper. We kijken uit naar waar hij in de toekomst mee komt.

Hier vind je alle Lucas Burnley zakmessen, en hier al zijn vaststaande messen.