Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Rick Hinderer: Brengt praktijkervaring via de tekentafel naar jouw handen

Rick Hinderer is een messenmaker die ontwerpt vanuit zijn eigen ervaring als brandweerman en ambulanceverpleegkundige. Dit resulteert in robuuste en solide messen die gemaakt zijn om te gebruiken. Hij heeft ontwerpen gemaakt voor merken als Kershaw en Zero Tolerance. Ook maakt Rick Hinderer messen voor zijn eigen bedrijf: Rick Hinderer Knives.

Rick Hinderer

Geboren7 november 1964 te Columbus, Ohio, Verenigde Staten
Messenmaker sinds1987
Eigen merkRick Hinderer Knives
Samenwerkingen metZero Tolerance, Kershaw, KA-BAR, Viper, Strider Knives en Gerber
Rick Hinderer

Hoe herken je een Rick Hinderer-mes?

In een ontwerp van Rick Hinderer staan twee kenmerkende waarden voorop: ergonomie en robuustheid. In zijn werk als brandweerman leerde hij dat een mes praktisch en functioneel moet zijn om te werken. Zijn lijfspreuk is: een mes moet voor jou werken en niet andersom. Het gemak waarmee je een mes kunt hanteren is minstens zo belangrijk. Zijn messen liggen daarom altijd fantastisch in de hand.

Lock-bar stabilizer

Een feature waaruit blijkt dat Hinderer functionaliteit hoog in het vaandel heeft staan, is de lock-bar stabilizer. Deze functie ontwikkelde hij na een incident met een zakmes tijdens zijn werk als brandweerman. Door een ongelukkige combinatie van teveel adrenaline en zware werkhandschoenen klapte hij zijn mes iets te hard dicht. Het gevolg was een gesprongen lock-bar, wat het vergrendelen van het zakmes onmogelijk maakte. De oplossing was zijn lock-bar stabilizer. Dit is een overtravel-stop die overstrekken van de lockbar voorkomt.

Juwelen van messen

De messen van Rick Hinderen zijn niet alleen functioneel en ergonomisch. Ze zijn ook een lust voor het oog en voorzien van fraaie details. Eén van die details is de herkenbare stonewashing. Hierdoor zie je nauwelijks gebruikerssporen. De handgrepen zijn mooi gevormd en voorzien van bijzondere texturen.

De herkenbare stonewashing

Rick Hinderer XM18

Het meest populaire model op dit moment is de XM18. XM staat voor de militaire term ‘experimental model’. Het cijfer 18 staat voor het insignenummer dat hij droeg tijdens zijn brandweerwerkzaamheden. Speciaal voor dit model schafte hij zijn eerste CNC-frees aan. Hiermee perfectioneerde hij de XM18 met optimale precisie: van pivot tot vergrendeling. Het mes is een belichaming van de filosofie van Rick Hinderer. Je komt de XM-18 in oneindig veel samenstellingen tegen. Het is extreem robuust, ergonomisch en vooral ontworpen om een betrouwbaar stuk gereedschap te zijn. Niet voor niets hanteert hij de slogan ’your life, your Hinderer knife’.

Het populaire XM18-mes

Het verhaal achter Rick Hinderer

Rick is geboren in Columbus, Ohio en bracht zijn jeugd door op verschillende boerderijen. Na het afronden van zijn middelbare school verhuisde hij naar Wooster, Ohio. Hier volgde hij een opleiding tot paardentemmer en hoefsmid aan het Agricultural Technical Institute. Dit is ook de plek waar hij zijn vrouw Laurie ontmoette.

Rick besloot te stoppen met zijn opleiding en ging werken als hoefsmid. In deze periode maakte hij zijn eerste messen die hij verkocht aan klanten. De opbrengst hiervan investeerde Rick in het kopen van meer materialen. Rick Hinderer Knives was geboren en zijn carrière als messenmaker nam al snel een vogelvlucht.

Zijn carrière als messenmaker nam al snel een vogelvlucht

Rond 1986 maakte hij zijn eerste custom designs. Het UTF-model was het eerste ontwerp van zijn hand. Dit model was de voorloper van het huidige FireTac-model. Tijdens deze periode werd Rick ook lid van de lokale brandweer. In de vaak zware omstandigheden leerde hij de beperkingen en verbeterpunten van zakmessen kennen. Deze leermomenten leidden tot de ontwerpen van zakmessen zoals de XM18.

Rick is verschillende samenwerkingen aangegaan met merken als KershawZero Tolerance en Gerber. Ook bij deze ontwerpen stond de filosofie van Rick centraal. De messen zijn voorzien van stevige locks en hebben een geweldige ergonomie. Dit betekent niet dat er wordt ingeboet op het uiterlijk. Een goed voorbeeld hiervan is de Zero Tolerance 0562CF.

Nog steeds is hij vol overgave bezig met het ontwerpen en maken van messen. Hij is niet van plan om hiermee te stoppen en wil er nog vele jaren aan vastplakken.