Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Nu besteld, maandag in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Richard Rogers: ontwerper van de CRKT CEO serie

‘Simple Elegance’. Deze twee woorden sieren de website van Amerikaanse messenmaker Richard Rogers. En terecht! Zijn ontwerpen zijn eenvoudig en elegant van uiterlijk. Maar niet eenvoudig in een negatieve zin. Allesbehalve! Ontwerpen van zijn hand zijn doordacht en geraffineerd. Geen onnodige poespas, met functionaliteit op nummer een.

Richard Rogers

WoonplaatsMagdalena, New Mexico
Fulltime messenmaker sinds1996
Samenwerkingen metCRKT
Richard Rogers Knife Designer

Richard Rogers woont samen met zijn vrouw en zoon op een ranch in New Mexico. Hier houdt hij zijn vee en heeft hij zijn werkplaats. Richard is echter geen typische cowboy. Al sinds 1996 maakt hij handgemaakte messen. Eerst begon hij met jachtmessen, en later met traditionele slipjoints.

Moderne messen van premium materialen

Vandaag de dag maakt hij premium EDC-gear, messen met linerlock-vergrendelingen en slipjoints met een dubbele detent. Moderne interpretaties van de messen waar hij ooit mee begon. Met de hand, maar ook mid-tech onder zijn eigen naam, in samenwerking met gerenommeerde merken als het Chinese Bestech. Deze messen zijn gemaakt van premium materialen als damaststaal, timascus en bijzondere houtsoorten en type carbonfibers. Zijn designs zijn “clean” en doordacht.

“I try to design knives with clean lines. I like knives that are slim and light, something that you can carry without noticing it until you need to cut something. I am constantly refining existing designs, and trying new things. I strive for excellence in my work. Every knife should work and cut well. My goal, with every knife I make, is to make it the best example of what that knife should be.”

Een grote naam in de industrie

Jarenlange ervaring in de messenwereld maakt Richard Rogers tot een van de meest toonaangevende ontwerpers in de industrie. Met maar liefst 50 prijzen, waaronder twee ‘Best of Show-awards’ van Blade Show Atlanta, is het geen wonder dat veel populaire zakmessen door hem ontworpen zijn.

Richard Rogers werkt voornamelijk samen met het Amerikaanse CRKT (Colombia River Knife & Tool). Je kent zijn naam van de populaire CRKT CEO-serie en messen als de CRKT Montosa en de CRKT Dually. Deze productiemessen zijn vaak gebaseerd op zijn handgemaakte messen. Zoals je ziet op de foto’s hieronder.

CRKT CEO CK-7096
CRKT CEO CK-7096
Richard Rogers Executive
Richard Rogers Executive (foto: Bobby Lucas)
CRKT Dually CK-7086
CRKT Dually CK-7086
Richard Rogers Dually Custom
Richard Rogers Dually
CRKT Montosa CK-7115
CRKT Montosa CK-7115
Richard Rogers Mid Utility Custom Knife
Richard Rogers Mid Utility (foto: SharpByCoop)

Deze productiemessen zijn gemaakt van betaalbare, degelijke materialen. Waardoor iedereen een ontwerp van hem kan aanschaffen. Met name de CRKT CEO-serie is een van zijn succesnummers. Hiermee startte hij een nieuwe trend van slanke, stijlvolle EDC-messen. Na het eerste model met een duimsteun volgde al snel varianten met verschillende handgreepmaterialen, flipper openingsmechanismes en in verschillende formaten.

Annual Holiday Fundraiser

Richard Rogers maakt niet alleen een verschil in de messenwereld met zijn producten. Ook buiten zijn werk verandert hij de levens van anderen die het minder ruim hebben. Al sinds 2013 houdt Richard Rogers met zijn familie een inzamelingsactie voor de feestdagen. Deze vindt plaats in December en loopt voor een week. Iedere donatie maakt kans om EDC-gear of een handgemaakt mes te winnen. Deze opbrengst verdeelt hij over 5 lokale goede doelen.

“Our community is small and the need is great in this rural, economically poor, no enterprise area in the second poorest state in the nation. There are many less fortunate families that can use some hope and cheer.”

Richard Rogers messen bij Knivesandtools

Zoals eerder vermeld produceert Richard Rogers vooral messen in samenwerking met CRKT. Maar wie weet! Wellicht zien we zijn designs ook bij andere merken liggen in de toekomst. Wij hopen van wel! Maar voor nu:

Bekijk hier alle zakmessen ontworpen door Richard Rogers.