Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Keuzehulp every day carry messen

EDC-messen zijn gemaakt voor dagelijks gebruik: every day carry. Wat deze messen kenmerkt is dat ze compact, fijn in gebruik en goed te dragen zijn. Als je het ons vraagt heeft iedereen een EDC-mes nodig. Dit maakt ze dan ook tot de meest populaire type messen. Geen wonder dat er duizenden zijn! Het kiezen van het juiste mes is lastig. Daarom helpen we je een eindje op weg.

EDC messen en de messenwet

Voordat je je verdiept in de wereld van EDC-messen is het belangrijk om stil te staan bij het volgende: de wetgeving. Een EDC-mes gemaakt om dagelijks bij je te dragen. Daar zitten wat haken en ogen aan. Dit betekent namelijk niet dat dit mes legaal is om te bezitten of gedragen mag worden in de omgeving waarin je je begeeft. Net als dat sommige auto’s gerust 250 km per uur kunnen rijden, maar je dat natuurlijk niet overal mag doen. De wetgeving verschilt per land en soms zelfs per stad. Check daarom goed de messenwetgeving.

EDC messen en je omgeving

Oke, je hebt de messenwetgeving gelezen. Top! Toch is het goed om ook je omgeving in je achterhoofd te houden. De Spyderco Paramilitary 2 bijvoorbeeld is een super vet mes en mag je in veel landen dragen. Maar wanneer je er een appeltje mee gaat schillen in een publieke omgeving kan dat voorbijgangers afschrikken. Kies daarom een EDC-zakmes die past bij je omgeving. Inspiratie nodig? Bekijk onze Top 10 publieksvriendelijke EDC-zakmessen.

Ik wil een EDC zakmes

Al zeker dat je een EDC-zakmes zoekt? Dan helpen we je graag een stapje verder met het uitzoeken van het juiste vouwmes. We hebben ze namelijk van piepklein tot behoorlijk groot. En van betaalbare budgetmessen tot premium verzamelaarsobjecten!


Ik wil een vaststaand EDC mes

Een vaststaand mes voor EDC-gebruik? Jazeker! Je hoort het niet vaak maar er zijn zat vaste messen die geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Voornamelijk nekmessen, maar ook andere (kleine) type vaststaande messen zijn vaak geschikt voor EDC. Het is maar net wat je voorkeur heeft.


Moeite met kiezen? Of wil je toch alle EDC-zakmessen zien? Bekijk onze Top 10 EDC-zakmessen voor wat inspiratie! Of ga terug naar alle EDC-zakmessen.