Vandaag besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Informatie

Waterproof - Verrekijker

Onze dure verrekijkers gebruiken we natuurlijk niet alleen maar in onze centraal verwarmde huiskamers. We nemen ze ook mee naar buiten, op zoek naar die bijzondere vogel die alleen zijn snavel laat zien als het regent. We nemen ze mee op vakantie in het tropisch regenwoud met een vochtigheid van 100%.

En het is niet de bedoeling dat het beeld vertroebeld wordt door vocht en schimmelvorming in de verrekijker. Kortom, in heel veel gevallen is het uiterst belangrijk dat een verrekijker waterdicht is. De met stikstof of argon gevulde verrekijkers zijn dat in ieder geval omdat ze anders hun gasvulling zouden verliezen. Deze kijkers zullen dus ook niet beslaan bij grote(re) temperatuurverschillen. Een groot voordeel!

Helaas is het zo dat het vaak lastig vast te stellen is hoe waterdicht een verrekijker nou echt is. Rubberen bekleding is geen garantie dat een verrekijker echt waterdicht is. De rubberen bekleding betekent wel een goede bescherming tegen stoten en schokken.

En betekent 'waterproof' nou dat hij echt kopje onder mag gaan of alleen maar dat de verrekijker tegen een regenbui bestand is? Het blijft lastig allemaal. Maar ga er maar vanuit dat op een echt waterdichte verrekijker iets zal staan van 'waterproof' en/of 'nitrogen filled'.

En ga er ook maar vanuit dat een heel goedkope verrekijker niet waterdicht is, ook als het er wel op staat!

Verrekijker