Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Waarom kies je een monoculair?

Een monoculair is een verrekijker waarbij je door één oog kijkt. Dat levert vele voordelen op ten opzichte van een dakkant- of porroverrekijker. Formaat en gewicht bijvoorbeeld. We zetten hier de voordelen van een monoculair voor je op een rij.

Lekker compact

Een van de voornaamste redenen om te gaan voor een monoculair is dat deze lekker klein en licht is. Je neemt hem dus makkelijk mee. Op je wandeling, op reis of misschien zelfs naar een concert of festival. Een monoculair is natuurlijk eigenlijk een soort halve verrekijker. Dat betekent dat zo’n monokijker ook ongeveer de helft van het gewicht van een verrekijker is. En hij is zo klein dat hij altijd wel in je tas past. Ideaal!

Makkelijk vogels volgen

Doordat je door een monoculair maar door één oog door de kijker kijkt, heb je nog een oog vrij om een snel bewegend dier te volgen. Dat vereist een klein beetje oefening, maar in no time lukt het je om met je monoculair te multitasken. En omdat hij zo klein is heb je de monoculair ook meteen in de aanslag bij een onverwachte ontmoeting met die ene zeldzame vogel.

Een monokijker bedien je makkelijk met 1 hand

Nog een voordeel van een monoculair is dat deze heel makkelijk met één hand te gebruiken is. Je houdt makkelijk een hand vrij voor andere dingen. Je vogelboekje bijvoorbeeld.

Voordelig

Je hebt het misschien al opgemerkt: een goede verrekijker kan een investering zijn. Het voordeel van een monoculair is dat deze over het algemeen een stuk goedkoper in aanschaf is. Je koopt immers een ‘halve verrekijker’. Dan heb je dus voor een vriendelijkere prijs een heel leuke kijker.

2D of 3D

Je merkt: wij zijn wel enthousiast over monoculairs. Het lijkt zo bijna alsof er geen nadelen zitten aan de monoculair, vergeleken met een verrekijker. Dat is niet helemaal waar. Omdat je maar met één oog kijkt, mis je de dieptewerking. Je beeld wordt dus 2D in plaats van 3D. Ook kijkt het iets minder rustig omdat je één oog dicht moet houden om je te kunnen focussen op het beeld door de monoculair.

Kortom, de monoculair is geweldig om er snel bij te pakken. Ook kun je hem overal mee naar toe nemen door het lichte gewicht en het compacte formaat. Ook enthousiast geworden over monoculairs? Bekijk dan hier alle monoculairs.