Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Wat is een goede verrekijker voor watersport?

De belangrijkste eigenschap van een goede verrekijker voor watersport is natuurlijk dat de verrekijker waterdicht moet zijn. Logisch. Kies dus voor een stikstof gevulde verrekijker. Naast dat deze kijkers waterdicht zijn zorgt het er ook nog eens voor dat er geen condens optreedt in de lens. Een andere belangrijke factor is de vergrotingsfactor. Op een deinende boot prefereer je een stabiel beeld, kies daarom voor een vergroting van 7x of maximaal 8x. Een drijvende draagriem voorkomt dat de kijker zinkt als hij overboord valt, gratis tip van ons! 

Beste prijs-kwaliteit watersport-verrekijker:

 1. Steiner Navigator Pro 7X30 verrekijker, F7645
  1

  Steiner Navigator Pro 7X30 verrekijker, F7645

  • Vergroting: 7x
  • Diameter frontlens: 30
  • Waterdicht: ja
  • Condensvrij beeld onder koude en warme omstandigheden
  € 429,00
  ± 3 dagen

Bekijk alle verrekijkers voor watersport

Waarop moet je letten als je een verrekijker gaat kopen voor op het water?

Vergrotingsfactor van de kijker

De vergrotingsfactor van een voor watersport geschikte verrekijker ligt zo rond de 7 – 8 x. Veel groter heeft geen zin omdat de bewegingen van de verrekijker ook versterkt worden. Dit levert een onrustig beeld op. En door het bewegen van een boot is het op het water extra moeilijk om een verrekijker stil te houden. Voor een verrekijker die op het water gebruikt wordt is een korte afstand waarop scherp gesteld kan worden niet heel belangrijk. De verrekijker zal voornamelijk gebruikt worden om de horizon af te speuren. Niet om op 1,5 meter een vlinder te zoeken.

Waterproof verrekijker

Een verrekijker neem je natuurlijk mee naar buiten, op zoek naar bijzondere dieren, ook als het regent. We nemen de kijkers mee op vakantie naar een tropisch regenwoud met een hoge vochtigheid. Het is dan niet de bedoeling dat het beeld troebel wordt door vocht. Daarom is het belangrijk dat een verrekijker waterdicht is. De met stikstof of argon gevulde verrekijkers zijn dat in ieder geval omdat ze anders hun gasvulling zouden verliezen. Deze kijkers zullen dus ook niet beslaan bij grote(re) temperatuurverschillen. Een groot voordeel!

Naar de verrekijker keuzehulp