Voor 19.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Outdoor & Gear

Paracord 550: lichtgewicht en oersterk

Paracord 550 - ook wel Paracord 550 type III - is immens populair. Niet zo vreemd, want het is sterk, duurzaam en betrouwbaar. Paracord is oorspronkelijk ontwikkeld voor parachutisten van het Amerikaanse leger. Tegenwoordig is het een onmisbaar hulpmiddel voor alle outdoorliefhebbers. Aan jou de keus of je kiest voor een losse bundel, op een rol, als armband of lanyard. 

Paracord 550: wat is het precies?

Paracord 550 is een lichtgewicht koord met een nylon buitenmantel en een kern die bestaat uit zeven strengen en een diameter van circa 4 mm. Het getal 550 in de naam staat voor de trekkracht van 550 pounds (ongeveer 250 kg) waartegen het bestand is. Mocht het paracord te dik zijn en de maximale trekkracht niet nodig zijn, dan is het mogelijk om deze kern te verwijderen. De dunne strengen uit de kern schijnen in geval van nood zelfs als hechtmateriaal ingezet te kunnen worden.

Paracord 550: type III vs. Mil-Spec

Als je je verdiept in paracord, kom je erachter dat er twee soorten paracord 550 zijn: type III en Mil-Spec. Paracord type III is het standaard 550 paracord. Mil-Spec is paracord 550 en voldoet voor de volle 100% aan vastgelegde militaire vereisten. Het wordt vooral gebruikt door militairen en politie-eenheden. Het geheel is iets strakker samengebonden dan normaal paracord, maar desondanks wat soepeler in gebruik.

Knivesandtools paracord 550: Amerikaanse kwaliteit voor een lage prijs

We hebben zelf paracord 550 laten ontwikkelen: Knivesandtools Paracord. Wist je dat je bij ons, omgerekend per meter, heel goedkoop U.S. made paracord koopt? Wij nemen ons paracord rechtstreeks af bij een U.S. Government Contractor, waardoor jij als klant profiteert van gunstige prijzen. We verzenden het paracord tegen lage verzendkosten en leveren supersnel.