Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Sabatier® messen: hoe zit het met deze merknaam?

Sabatier®-messen: wie kent ze niet? Populair onder chefs, leerling koks en enthousiaste thuiskoks. Maar over de naam Sabatier® bestaat soms nog wel eens onduidelijkheid. Daarom leggen we graag uit hoe het zit met Sabatier®.

De Sabatier-merknaam komt voor uit een familie van meestermessenmakers uit de 19e eeuw. Zij hebben het Franse koksmes populair gemaakt met de Ideal-vorm. Deze familie komt, niet geheel verrassend, uit Thiers. De messenhoofdstad van Frankrijk. Sindsdien is de Sabatier-merknaam synoniem voor kwaliteit.

Lion Sabatier Logo

Sabatier® is een wereldwijd erkende merknaam, eigendom van Rousselon Frères & Cie (moederbedrijf van Rousselon Dumas Sabatier) in Frankrijk verschillende landen wereldwijd. Als zodanig zijn zij de enigen die de merknaam met alleen ‘Sabatier®’ mogen voeren.

Rousselon Dumas Sabatier maakt en distribueert Sabatier® messen, gekenmerkt door het logo met de leeuw, en gemaakt in Thiers, Frankrijk. Deze collectie omvat een groot aantal keukenmessen in 4116N+ high carbon roestvast staal, verrijkt met stikstof. Deze messen zijn volledig gesmeed, het lemmet, bolster en de tang, en worden gedekt met een levenslange garantie.

Rousselon Dumas Sabatier distribueert ook Lion Sabatier® International. Dat zijn messen die ontworpen zijn in Frankrijk, en geproduceerd in Azië volgens strikte technische specificaties. Op deze messen rust een garantie van 2 jaar. Je vindt hun messen hier Lion Sabatier® messen.

Daarnaast kom je soms andere merken tegen waarbij de term ‘Sabatier’ deel is van de merknaam. Denk aan Diamant Sabatier, Sabatier V en Sabatier Trompette. Deze messen worden door andere bedrijven gemaakt.