Vandaag besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zaklampen & batterijen

Every Day Carry zaklampen (EDC), de naam zegt het al

EDC zaklampen of Every Day Carry zaklamp is een bekend begrip. Het staat voor kleine, handige zaklampen die je altijd bij je hebt, die handig zijn in veelvoorkomende situaties en zaklampen die je uit de brand kunnen helpen in onverwachte situaties.

Alle EDC zaklampen zij dus klein genoeg om altijd bij je te kunnen hebben. Toch moeten ze wel breed inzetbaar zijn. Dus ze zijn vaak groter dan de sleutelhangerzaklampjes. De Every Day Carry zaklampen zijn eenvoudig in de hand te houden en variëren in formaat tot ongeveer 14 centimeter.

Welke batterij kies je in een EDC zaklamp

Een voor de hand liggende keuze is die voor een AA penlite batterij, al dan niet oplaadbaar. Deze batterijen zijn wereldwijd goed en goedkoop verkrijgbaar. Eventueel kan voor een lamp gekozen worden met een AAA batterij om de zaklamp nog iets compacter te kunnen houden. Toch is het ook goed om de keuze voor een CR123A batterij te overwegen. Het voordeel van deze lithiumbatterijen is dat deze hun lading heel lang (tot wel 10 jaar) vasthouden. Dat betekent dat een lamp die je niet heel intensief gebruikt, wel altijd gebruiksklaar is voor het geval hij nodig is. Veel lampen die gebruik maken van 2 CR123A batterijen kunnen bij intensiever gebruik ook gebruikt worden met 18650 Li-Ion accu’s.