Voor 19.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zaklampen geselecteerd op lumen: voor elke toepassing de juiste hoeveelheid licht

Hoeveel lumen heb ik nodig? Dit is de eerste vraag die veel mensen stellen bij de keuze voor een goede zaklamp. Want hoe meer lumen, hoe beter. Toch? Bedenk goed dat het aantal lumen niets zegt over hoe ver een lamp schijnt. Twee zaklampen die hetzelfde aantal lumen leveren hoeven dus niet even fel te zijn, c.q. even ver te schijnen. Tegenwoordig produceren de meest gebruikte leds meer dan genoeg lumen voor de meeste klusjes in en rondom het huis en op de camping. Zodra je extreem veel licht wil is de vraag omtrent de hoeveelheid lumen meer van belang.

Het aantal lichtstanden is wel iets om rekening mee te houden. Wil je 's avonds een boekje lezen zonder je partner wakker te maken? Dan is een lichtstand van 0,5 of 1 lumen handig. Zodra je iets van dichtbij wilt verlichten zal 1000 lumen je waarschijnlijk verblinden. In dat geval heb je meer iets aan 100-200 lumen. Veel mensen gebruiken een zaklamp om de hond uit te laten, 500 lumen is in dat geval meer dan genoeg. Heb je een zaklamp nodig voor de jacht? Kies dan voor een zaklamp met meer lumen. Voor sportieve outdoor activiteiten kan een hoofdlamp een geschikte oplossing zijn. Genoeg licht en je handen vrij. 

Lumen

Lumen is een maat die tegenwoordig veel wordt gebruikt in de specificaties van zaklampen. Lumen is een maat voor de totale hoeveelheid licht die uit een lamp komt. Echter, het aantal Lumen zegt niets over hoe ver een lamp schijnt. Twee zaklampen die hetzelfde aantal Lumen leveren hoeven dus niet even fel te zijn, c.q. even ver te schijnen. Gelukkig geven veel fabrikanten tegenwoordig naast het aantal Lumen ook op hoe ver een zaklamp schijnt en daarnaast hebben we zelf metingen verricht. Hier lees je meer: overzicht sterkste zaklampen.