Voor 19.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zaklampen & batterijen

Petzl hoofdlampen: gemaakt voor avonturiers

Petzl Logo

Petzl is al jaren hét merk voor avonturiers en mensen die op ontdekkingsreis gaan. Van oorsprong staat Petzl bekend om klimgereedschap, daar is het bedrijf groot mee geworden. Maar de ervaring die opgedaan is tijdens het verkennen van grotten en bergen door oprichter Fernand Petzl zijn al snel aangewend om zeer goede hoofdlampen te produceren. 

Een Petzl hoofdlamp is niet ontworpen voor de technische snufjes, maar met juist het gebruik in gedachten. Daarom zijn de hoofdlampen van Petzl zo geschikt voor hikes en andere buitensport activiteiten.

Petzl series: tikkina, tikka, tactikka en meer!

Petzl maakt verschillende series in diverse kleuren. Elke serie heeft een eigen kenmerkende naam. Zo is de Tikkina (150 lumen) zeer compact, waterdicht en met een eenvoudige bediening. Handig voor reizigers die rekening moeten houden met de hoeveelheid bagage. WIl je wat meer lichtopbrengst? Dan is de Petzl Tikka een verstandige keus. Hetzelfde compacte formaat als de Tikkina maar uitgerust met net wat meer lumen, namelijk 200. De Tactikka is geschikt voor activiteiten waarbij opvallen het laatste is wat je wil. Ideaal als je in het donker wilt gaan vissen, jagen of dieren gaat spotten. Voor nachtelijke activiteiten waarbij goed licht belangrijk is heeft Petzl de Ultra Rush Belt. Deze kwalitatief hoogstaande hoofdlamp heeft een oplaadbare accu die je met een verlengkabel kan opbergen onder je kleding of in je rugzak. Hierdoor wordt het gewicht op het hoofd beperkt. De lampen geven je een fantastische lichtervaring passend bij je behoefte. Het belangrijkste is dat je je handen vrij heb om je werk of activiteit te kunnen doen.

Historie van Petzl

Petzl is in de jaren 60 ontstaan als fabrikant van uitstekend klimgerei. Geïnspireerd door het verkennen van grotten door oprichter Fernand Petzl sinds de jaren 30 verwierf het merk al snel naam bij buitensporters wereldwijd. Petzl heeft aan de wieg gestaan van het moderne klimmen door het gebruik van ladders definitief te vervangen door touwen. Sinds de jaren 80 is Petzl begonnen met het produceren van hoofdlampen. Snel is Petzl uitgegroeid tot het meest populaire merk hoofdlampen ter wereld.