Vandaag besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zaklampen geselecteerd op batterijtype, voor elke toepassing een geschikte krachtbron

Bij de keuze voor een goede zaklamp gaat het niet alleen om de sterkte en het bereik. De keuze voor een bepaald type batterij of accu is minstens zo belangrijk en kan doorslaggevend zijn in de keuze voor een bepaald type zaklamp. Verschillende batterijen en accu’s hebben namelijk verschillende voor- en nadelen.

AA-batterijen

AA-batterijen zijn overal te krijgen, en relatief klein. Daarnaast zijn deze penlites zowel oplaadbaar (NiMH) als niet oplaadbaar (Lithium en Alkaline) verkrijgbaar. Deze varianten hebben elk zo hun specifieke eigenschappen die per toepassing hun voor- en nadelen kunnen hebben.

AAA-batterijen

AAA-batterijen zijn ook overal te krijgen, maar zijn nog kleiner dan de AA-variant. Hierdoor worden AAA-batterijen vaak gebruikt in zaklampen op sleutelhangerformaat. Ook deze versie is zowel oplaadbaar als niet oplaadbaar in verschillende varianten verkrijgbaar.

18650-accu’s

18650-accu’s bieden een zeer hoge capaciteit en kunnen zwaar belast worden. Ze zijn zeer geschikt voor intensief gebruik. Bij sporadisch gebruik moeten ze af en toe opgeladen worden omdat ze enigszins kunnen ontladen. Lampen op 18650-accu’s kunnen ook vaak met twee CR123A-batterijen gebruikt worden. In geval van nood zou je dus zelfs naar dit andere batterijtype kunnen uitwijken.

CR123A-batterijen

De CR123A-batterijen zijn erg klein en daardoor zijn de zaklampen die gebruik maken van deze batterij vaak compact. De batterijen houden hun lading 10 jaar vast en zijn daarom erg geschikt voor sporadisch gebruik. Een nadeel is de mindere capaciteit en de hoge prijs die je bij een elektronicazaak betaalt voor deze batterijen. Wij kunnen ze echter groot inkopen en daardoor voordelig aanbieden.