Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Hoe onderhoud je een snelkookpan?

Een snelkookpan is een ontzettend handig stuk keukengereedschap. Ideaal voor stoven, koken of zelfs stomen. Niet alleen de hoge snelheid is enorm fijn, ook het lagere energieverbruik is mooi meegenomen. Het is alleen erg belangrijk hem goed te onderhouden. Daarom vertellen wij je waar je op moet letten.

Houd de pan goed schoon

Het klinkt misschien een beetje als een open deur, maar het goed schoonmaken is erg belangrijk. Wanneer vuil ophoopt brandt het telkens in. Op lange termijn is echt goed schoonmaken dan vrijwel onmogelijk. Wij hebben enkele tips voor het schoonmaken van RVS-pannen. Hoe beter je het na iedere kooksessie bijhoudt, hoe minder werk het op lange termijn is. Bovendien voorkom je dat geuren en smaken in de pan blijven hangen.

Let erop bij een snelkookpan dat je ook de binnenkant van de deksel goed schoonmaakt. Haal de afsluitring eruit en maak ook rond de drukregelaar alles goed schoon. Haal elke tien kooksessies de handgreep ook even van de pan. Raadpleeg hiervoor de handleiding die bij de snelkookpan is geleverd, dit kan namelijk per pan verschillen.

Check de afdichtring en vervang hem preventief

Om een water- en luchtdichte afsluiting te creëren is in de deksel van de snelkookpan een rubberen afdichtring aanwezig. Deze sluit het gat tussen de rand van de pan en de binnenkant van de deksel af. Telkens wanneer je de pan afwast moet je checken of de ring nog intact is. Controleer hem op scheuren en beschadigingen. Merk je dat hij niet 100% perfect is? Dan moet je hem vervangen. Anders loop je het risico op droogkoken, als de pan al onder druk komt.

Vervang in alle gevallen preventief de afdichtring elke twee jaar. Dan weet je zeker dat je op tijd bent.

Controleer voor het aanschaffen van een vervangende afdichtring altijd of het de juiste is. Soms kan er verschil zijn in de diameter of de compabiliteit per serie. Check daarom de gebruiksaanwijzing van de snelkookpan om het exacte productnummer van de ring vast te stellen.