Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Carryosity #5: Urban EDC Compact Edition

Iedereen heeft een every day carry: een EDC. Dit is alles wat je op een dagelijkse basis bij je draagt. Een EDC zegt veel over je wie je bent als persoon, en hoe voorbereid jij bent op een dagelijkse basis. Ook is het supertof om al je EDC-items te matchen. Een EDC samenstellen is lastig. In Carryosity selecteren wij aan de hand van de populairste thema’s en merken voor jouw de perfecte EDC.

Een urban-EDC is een every day carry voor in een stadse omgeving. Dat kan een stad zijn maar ook een rustig dorp. Deze plekken vragen om een doordachte en discrete every day carry. Eentje die bestaat uit kleine items en vriendelijk ogende EDC-zakmessen. Zodat je geen ophef veroorzaakt wanneer je op een parkbankje een stuk fruit schilt. In deze Carryosity compact-edition focussen we ons op compacte EDC-items. Deze zijn klein van formaat maar nog steeds hoogst functioneel. Zo ga je licht bepakt de deur uit, en je bent voorbereid op wat er op je pad komt.

1. Skerper Pocket Stone

Met zoveel tools op zak kan een goed slijpsteentje niet missen. Je gear moet scherp blijven. Toch?! Slijpstenen zijn echter vrij groot en moeten vaak gebruikt worden in combinatie met water. De Skerper Pocket Stone niet. Zoals de naam al impliceert is deze slijpsteen gemaakt om dagelijks bij je te dragen. Door het compacte formaat past deze steen in iedere broekzak of EDC-pouch. De Skerper Pocket Stone heeft twee kanten. De ene kant is gemaakt van 1000 grit keramiek. De andere zijde is een diamanten slijpsteen van 360 grit. Met de Skerper Pocket Stone zijn botte zakmessen verleden tijd.

2. MKM Root Titanium Natural Canvas Micarta

De MKM Root is een klein maar fijn zakmesje voor alledaagse taken. Het eerste dat opvalt is het moderne, industriële uiterlijk. Zeer uniek en kenmerkend voor de messen van het Italiaanse merk. Er is alleen voor premium materialen gekozen. Een Böhler M390-stalen lemmet en een titanium handgreep. Deze versie is voorzien van een natural canvas micarta inlay. Je opent het lemmet met twee vingers. Het mes is voorzien van een slipjoint-vergrendelingsmechanisme. De Root blokkeert dus niet volledig in geopende positie. Dit in combinatie met het kleine formaat maakt het mes op diverse locaties legaal te dragen.

3. Gerber Prybrid Utility Solid State 31-003746 Grey

De Gerber Prybrid Utility Solid State is zeer veelzijdig. Kenmerkend aan dit mes is dat het lemmet niet het meest belangrijke gereedschap is. Zoals de naam al doet vermoeden is dat namelijk de pry-bar aan het uiteinde van de handgreep. Hiermee wrik je dingen open waarvoor je je nieuwe MKM Root liever niet gebruikt. Maar ook het openen van een biertje, strippen van stroomdraad, aandraaien van een schroef of zelfs het verwijderen van een spijker gaat hiermee prima. Kortom: een boel handige tools in een compact pakketje! Ideaal voor als je bijvoorbeeld in een magazijn werkt.