Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Nu besteld, maandag in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Wat is de beste multitool? Multitools vergeleken

Zoveel mensen, zoveel wensen. En ook zoveel multitools lijkt het. Wij hebben de bekendste multitoolmerken met elkaar vergeleken. Zo vind je de beste multitool voor jouw toepassingen.

Wanneer je aan multitools denkt, dan denk je aan Leatherman. Deze merknaam is ongeveer synoniem met het begrip multitool geworden. Dat betekent niet dat Leatherman de enige is die multitools maakt. In ons assortiment vind je ook fantastische multitools van Victorinox, SOG en Gerber. Ieder met hun eigen kenmerken en specialiteiten. We kunnen in dit artikel natuurlijk niet alle ruim 125 tools met elkaar vergelijken. Wel proberen we in grote lijnen aan te geven wat je van de verschillende merken kunt verwachten, om jouw keuze makkelijker te maken.

Wat is een multitool eigenlijk?

Een multitool is een stuk gereedschap met (vaak) minimaal een tang, een mes en een schroevendraaier. Verschillend per model zijn de toevoegingen van zagen, vijlen, flesopeners, draadknippers, blikopeners, linialen en ga zo maar door. Belangrijk is het om te weten dat een multitool veel functionaliteiten van conventioneel gereedschap overneemt, maar het nooit helemaal kan vervangen. De kracht van een multitool zit hem erin dat je hem altijd bij je hebt, niet in het feit dat de tool het beste gereedschap voor de taak is.

Leatherman multitools: grondlegger en pionier

Van de vier merken multitools die wij verkopen spreekt Leatherman het meest tot de verbeelding. Tim Leatherman is dan ook de uitvinder van de multitool zoals we die vandaag de dag kennen. In hun fabriek in Portland, Oregon, USA heeft Leatherman al meer dan 20 miljoen multitools geproduceerd. Met als vlaggenschip de populaire Leatherman Wave. Leatherman heeft multitools in alle verschillende formaten. Van sleutelhanger tot grote en zware tools die vrijwel net zo solide zijn als los gereedschap.

Een van de sterkste punten van Leatherman is dat ze binnen hun assortiment veel verschillende tools voor specifieke toepassingen maken. Speciale tools voor militairen, survival-experts, fietsers, elektriciens, monteurs en zo verder. Hierdoor vind je bij Leatherman voor vrijwel iedere toepassing wel een tool die bij je past. Op Leatherman-multitools heb je 25 jaar garantie.

Hierdoor vind je bij Leatherman voor vrijwel iedere toepassing wel een tool die bij je past

Victorinox multitools: Zwitserse precisie, perfecte afwerking

Nog zo’n bekende naam is Victorinox met de SwissTools. Bij iedereen bekend door de Zwitserse zakmessen. Maar ook de Victorinox multitools zijn enorm goed. Je merkt meteen dat ze met Zwitserse precisie in elkaar zijn gezet. Victorinox werkt alle oppervlakken en randjes ook erg goed af. Geen scherp randje te bekennen, op de lemmeten na natuurlijk. Echt een verschil met de Amerikaanse merken. Op Victorinox-multitools zit levenslange garantie.

SOG multitools bieden extra kracht

SOG is een merk dat mensen eerder associëren met de SEAL-messen. Daarnaast maakt SOG ook zeer goede multitools. Het meest kenmerkende aan SOG is dat ze in veel tools gebruik maken van het Compound Leverage-systeem. Dit betekent dat in de tang een vertanding zit die ervoor zorgt dat je extra veel kracht op de tang kunt zetten. Ook heeft SOG multitools waar het lemmet met assisted opening razendsnel uit de greep komt. Op SOG-multitools zit levenslange garantie.

Gerber multitools

Gerber multitools zijn al jarenlang favoriet in het Amerikaanse leger. Daar krijg je standaard een Gerber-mulitool mee. Dat zegt genoeg over de reputatie die de Gerber-tools in de Verenigde Staten hebben. Gerber onderscheidt zich door bepaalde dingen net even anders te doen. Denk aan de schroevendraaier op de Gerber Center-Drive die in het midden van de tool zit. Op Gerber-multitools heb je 25 jaar garantie.

Gerber multitools zijn al jarenlang favoriet in het Amerikaanse leger

Wat is nu de beste multitool voor mij?

Dat ligt er echt aan wat je belangrijk vindt. Ieder merk heeft zo zijn eigen specialiteit.

De beste multitool voor een specifieke toepassing vind je waarschijnlijk bij Leatherman. Doordat ze veruit het grootste assortiment multitools maken, van groot tot klein, zit er eigenlijk altijd wel iets van je gading bij. De Leatherman Wave blijft een tijdloze klassieker die voor iedereen wel van pas komt.

Wil je een tool die zeer goed is afgewerkt, zonder scherpe randjes en dergelijke? Dan kun je het best een Victorinox SwissTool overwegen. Van alle multitools zijn die echt het best afgewerkt. Ook zijn de tools van Victorinox de enige die in Europa gemaakt worden.

Als de tang in de multitool voor jou erg belangrijk is, dan is een SOG-multitool waarschijnlijk het best door die speciale vertanding. Ook is de neus van de punttang vaak net iets spitser en preciezer dan zijn soortgenoten.

Ga je graag voor groter? Dan zit je bij Gerber goed. De Gerber multitools zijn bijna allemaal net iets groter dan de rest. Niet de elegantie van een Victorinox, wel de degelijkheid van een echte Gerber.

De kracht van een multitool zit hem erin dat je hem altijd bij je hebt, niet in het feit dat de tool het beste gereedschap voor de taak is.

Vind hier de multitools van jouw keuze