Voor 19.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Home Verrekijkers & scopes Verrekijkers geschikt voor brildragers

Verrekijkers & Scopes

Verrekijkers voor brildragers

Ben jij brildragend en op zoek naar een geschikte verrekijker? Dan hebben wij goed nieuws. Tegenwoordig zijn vrijwel alle verrekijkers geschikt voor brildragers. Maar er zijn natuurlijk wel een aantal punten waar je op moet letten! Wanneer een verrekijker geschikt is voor brildragers betekent dat bij verrekijkers dat de oogafstand voldoende is. 

De oogafstand is de afstand van het oculair (de lenzen waar je de ogen tegenaan plaatst) tot de plek waar de kijker het beeld vormt. Voor brildragers is dit een belangrijke eigenschap aangezien die een wat grotere afstand moeten overbruggen. Daarom is het voor brildragers aan te raden om een verrekijker met een oogafstand van minimaal 15 mm te kiezen. Dit zorgt voor een comfortabel zicht. De meeste verrekijkers uit ons assortiment hebben uitdraaibare oogschelpen zodat je zelf de oogstand kunt aanpassen. 

Het is ook mogelijk om zonder bril te kijken. De oogafwijking die je hebt, wordt gecorrigeerd door het scherpstellen van de kijker. De dioptriecorrectie van de kijker gecombineerd met de scherpstelling maken het mogelijk altijd een scherp beeld te krijgen. Dat betekent natuurlijk wel dat je voortdurend je bril op en af moet zetten. Een kwestie van proberen wat het meest comfortabel werkt in je eigen situatie.

Let op met goedkope verrekijkers 

Veel goedkope kijkers hebben dergelijke instelmogelijkheden als een dioptriecorrectie niet. Het zal dan lastig worden om een helder en scherp beeld te krijgen.