Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Expert Interview: Kyle Crawford

De messenslijpers van Work Sharp zitten al een tijd bij ons in het assortiment. De innovatieve ideeën die ze uitbrengen laten zelfs ons soms versteld staan. Hoogste tijd om een kijkje te nemen bij Work Sharp. We spraken Kyle Crawford, de Brand Manager bij Work Sharp.

Ik ben Kyle Crawford. Sinds 2001 ben ik actief bij Darex en tot nu toe is het een ongelofelijke ervaring geweest. Ik stapelde eerst pallets in het magazijn, daarna ben ik doorgegroeid naar de verkoop afdeling en vervolgens de halve wereld heb gezien om ons assortiment te promoten. In die tijd heb ik veel geleerd, maar na een tijd was ik klaar voor een nieuwe uitdaging.

Kun je iets vertellen over het ontstaan van Work Sharp en wat jouw rol is?

In 2005 werd ik product manager. Mijn taak was om een nieuw merk en een scala aan nieuwe producten te ontwerpen die ons bereik in de slijpmarkt zouden vergroten. Zo is Work Sharp ontstaan.

Ons eerste product was een slijpsysteem voor houtbewerkingsgereedschap. Vanaf 2009 werkten we aan een universeel slijpsysteem en zo is de originele Knife & Tool Sharpener ontstaan. Dat product is en blijft een grensverleggend product en was een voorloper van de Work Sharp Knife & Tool Sharpener, Ken Onion Edition. Het bracht professionele slijptechnologie naar de gemiddele hobby-slijper. Sindsdien heb ik Work Sharp zien groeien en groeien. Na al die jaren ben ik nog steeds nauw betrokken bij alle aspecten van Work Sharp. Van het ontwerpen van nieuwe producten tot het helpen van de klantenservice. Als fervent doe-het-zelver en Work Sharp-gebruiker, sta ik achter elk product dat we op dit moment aanbieden en alle innovatieve messenslijpers die er nog aan zitten te komen!

Wat definieert Work Sharp en haar producten?

Bij Work Sharp werken we voortdurend om een goede en eerlijke band te krijgen met onze klanten. Deze band zorgt er voor dat wij innovatieve producten kunnen leveren met een hoge standaard voor een eerlijke prijs. Deze beloftes zijn vaak makkelijker beloofd dan gedaan. Maar, ons kleine team bij Work Sharp heeft het voor elkaar gekregen om deze beloftes na te komen. We lijken meer op onze klanten dan ze misschien zouden denken. Niet alleen is de band met onze klanten leuk voor ons, het helpt ons om innovatieve ideeën te bedenken op problemen die onze klanten ervaren tijdens het slijpen. We zijn niet geïnteresseerd in het kopiëren van ideeën van anderen. We streven om zelf te innoveren en om zelf experts te worden van elk product en elke vorm van slijpen. We proberen vervolgens om deze informatie zo goed mogelijk door te geven aan onze klanten.

Een van de meest lonende onderdelen van mijn werk is als een klant uit zijn weg gaat om je te bedanken en om zijn of haar ervaring en waardering over Work Sharp met je te delen. Mensen bedanken ons omdat wij ze hebben leren slijpen. Onze producten en onze informatie heeft ze een vaardigheid geleerd. En daar zijn ze dankbaar voor. Dat is waar wij het voor doen. En totdat Work Sharp de standaard keuze wordt voor het slijpen van messen, zit ons werk er nog niet op.

De innovatieve producten van Work Sharp.

Hoe heeft jullie kennis bijgedragen aan de ontwikkeling van de nieuwe Whetstone en Benchstone messenslijpers?

Hoe meer we de band met onze klanten versterken hoe meer we leren. De nieuwe Benchstones en Whetstone messenslijpers zijn ontwikkelingen van bestaande en geteste methoden van slijpen. Sommige methoden zijn door de jaren heen bewezen, maar er is in ons opzicht altijd ruimte voor verbetering. Voor modernisering. Samen met de feedback van onze klanten en onze jarenlange ervaring, hebben we twee messenslijpers ontwikkeld die het traditionele slijpen voorzien van een modern jasje.

Waarom hebben jullie gekozen voor handmatige messenslijpers?

Alles wat we doen is gebaseerd op feedback van onze klanten. Toen onze eerste messenslijpers op de markt kwamen focuste we ons op bandslijpmachines. Dit is een enorm effectieve manier van slijpen. Maar, toen we groter werden kwamen we er achter dat steeds meer klanten het juist fijn vinden om handmatig te slijpen. Bij Work Sharp wilde we het traditionele slijpen gemakkelijker maken. Daarom hebben we er voor gekozen om een tweetal handmatige messenslijpers op de markt te brengen met een aantal leuke innovatieve toevoegingen.

Work Sharp Benchstone messenslijper
Work Sharp Whetstone messenslijper

Kan je ons wat meer vertellen over de innovatieve toepassingen op de nieuwe messenslijpers?

We vertellen maar al te graag over de innovatieve ideeën die we hebben verwerkt in de nieuwe handmatige messenslijpers. De afneembare magnetische slijpgeleiders helpen je met het vinden en behouden van de juiste slijphoek. De Whetstone heeft slijpgeleiders van 15 en 17 graden en de Benchstone heeft slijpgeleiders van 20 en 25 graden. Heb je die hulp niet nodig? Dan slijp je gewoon uit de vrije hand. De Work Sharp Benchstone heeft een draaibare basis met drie verschillende slijpstenen.

De Work Sharp Whetstone heeft een waterbakje die ervoor zorgt dat de slijpsteen altijd nat blijft en waardoor het slijpen geen kliederbende wordt. Naast deze nieuwe ideeën hebben we ook gekeken naar wat de voordelen zijn van een traditionele slijpsteen. Daarom bestaat de Work Sharp Whetstone combinatieslijpsteen uit één geheel. In één keer gebakken en gefuseerd. Het zijn dus niet twee slijpstenen die na de productie met lijm aan elkaar zijn bevestigd. Dit betekent dat de slijpstenen niet los laten en een lange levensduur gegarandeerd is.

Waarom de verschillende slijphoeken van 15, 17, 20 en 25 graden?

De Work Sharp Benchstone heeft twee verwisselbare slijpgeleiders die je helpen met het vaststellen van de slijphoek. Deze slijpgeleiders hebben twee kanten. Eén kant heeft een hoek van 20 graden voor keukenmessen of zakmessen die goed scherp moeten zijn en de andere kant heeft een hoek van 25 graden voor messen die wat zwaardere klussen moeten verduren. Draai de slijpgeleiders om om de slijphoek te veranderen.

De Work Sharp Whetstone is, net als de meeste combinatieslijpstenen, voornamelijk bedoelt voor keukenmessen. We verwachten dat gebruikers deze slijpsteen gaan gebruiken voor dunnere messen en daarom heeft de Work Sharp Whetstone twee slijpgeleiders met een hoek van 15 en aan de andere zijde een hoek van 17 graden. Een groot voordeel is dat de slijpgeleiders van de ene slijper ook op de andere passen!

Welke korrelgroottes hebben de nieuwe messenslijpers en waarom deze korrelgroottes?

Work Sharp Benchstone messenslijper

320 grit (JIS) grove diamant: een messenslijper voor outdoormessen of zakmessen heeft altijd een goede grove slijpsteen nodig. Deze messen zijn gemaakt voor zware klussen en hebben daarom af en toe een flinke slijpbeurt nodig. Een grove diamantslijpsteen zorgt ervoor dat je een goed gebruikt mes, snel weer een scherpe en rechte snede geeft.

600 grit (JIS) fijne diamant: je zult versteld staan van de consistentie en de snelheid waarmee de 600 grit diamantslijpsteen slijpt. Deze zijde gebruik je na de 320 grit diamantslijpsteen en is alleen nodig om je scherpe mes eventjes bij te slijpen!

Fijne keramiek: de fijne keramische (aluminiumoxide) slijpsteen is onmisbaar als laatste slijpfase of voor dagelijks onderhoud van je mes. Met deze zijde maak je je mes weer zo scherp als nieuw! Deze zijde zal je het meeste gaan gebruiken. Daarom hebben we voor deze slijpsteen de hardst mogelijke keramische deeltjes gebruikt. Verwacht een lange levensduur van deze fijne keramische slijpsteen.

Met deze drie slijpstenen kan je een mes repareren, slijpen en polijsten met één slijpsysteem.

Work Sharp Whetstone messenslijper

1000 grit (JIS): een consistente keramische slijpsteen (aluminiumoxide) die snel een slurry creëert en daardoor ook snel slijpt. 1000 grit is perfect voor het scherp slijpen van een keukenmes die na een aantal jaar gebruik zijn scherpte heeft verloren.

6000 grit (JIS): onze 6000 grit keramische slijpsteen is ideaal om je keukenmes aan te scherpen. Deze hoge en extra fijne grit zorgt er voor dat je keukenmes extreem scherp wordt en blijft. De twee grits zijn niet op elkaar gelijmd maar zijn in een oven aan elkaar gebakken. Die komen niet zomaar meer los!

De combinatie van deze twee grits maakt de Work Sharp Whetstone messenslijper zo effectief. Als je gaat beginnen met het zelf slijpen van je keukenmessen dan is een collectie van een 1000 grit en een 6000 grit slijpsteen de meest voorkomende combinatie. En dat is voor een goede reden. De 1000 grit neemt precies genoeg materiaal af om het mes snel weer scherp te krijgen en het gepolijste resultaat van een 6000 grit slijpsteen zorgt er voor dat je mes zonder moeite de dunste plakjes tomaat kan snijden.