Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Nu besteld, maandag in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Expert Interview: Clay Allison van Wicked Edge

Clay Allison is CEO en oprichter van Wicked Edge Precision Sharpeners, dé experts op het gebied van premium-slijpsystemen. In dit exclusieve interview met Knivesandtools vertelt Clay wat een Wicked Edge-slijpsysteem zo bijzonder maakt.

Clay Allison
Clay Allison, CEO van Wicked Edge

Stel jezelf voor en deel het verhaal achter Wicked Edge en wat je motiveerde om hoogwaardige slijpsystemen te creëren.

Mijn naam is Clay Allison en ik ben de CEO en oprichter van Wicked Edge Precision Sharpeners. Al sinds ik klein was, wilde ik uitvinder worden. Ik begon mijn carrière in de horeca waar ik voornamelijk in de bediening werkte. Het was in een Frans restaurant als garde-manger waar ik voor het eerst snijvaardigheden leerde en deze later verfijnde door in verschillende restaurants te werken als kok en sous-chef. Daarnaast was ik 15 jaar lang natuurgids en leidde ik elandenjachten op een grote privé-ranch in Colorado. Dit bracht veel veldwerk met zich mee, waardoor een scherp mes met een duurzame snede, nodig was.

Door de jaren heen heb ik een groot aantal slijpstrategieën en producten uitgeprobeerd - van wetstenen tot elektrische slijpers tot begeleide slijpsystemen. Maar ik had altijd het gevoel dat er iets ontbrak. Terwijl ik de tekortkomingen analyseerde in een systeem dat ik gebruikte, kreeg ik een flits van inzicht en het eerste concept voor Wicked Edge was geboren. Mijn doel was om iets echt effectiefs te ontwerpen en een zeer scherpe, langdurige scherpte te creëren. Ik wilde ook dat de randen duurzaam waren en dat de resultaten herhaalbaar zouden zijn.

Wicked Edge staat bekend om zijn hoogwaardige en uiterst nauwkeurige slijpsystemen. Welke specifieke maatregelen neem je om het vakmanschap en de duurzaamheid van je producten te garanderen?

Onze belangrijkste drijfveer is onze toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid, terwijl we luisteren naar onze gemeenschap over wat belangrijk is voor hen en hun messen. We willen slijpmachines maken die langer meegaan dan hun oorspronkelijke eigenaren. Om dit te bereiken gebruiken we de meest moderne technieken en selecteren we de materialen zeer zorgvuldig. Onze ultramoderne CNC-bewerking en CMM-analyse (coördinaten meetmachine) garanderen een ongekende nauwkeurigheid van de afgewerkte onderdelen.

Bovendien hebben we een minutieus kwaliteitsborging- en kwaliteitscontroleproces waarbij elk product twee keer wordt geïnspecteerd door mensen die deze machines van binnen en van buiten kennen voordat we de producten naar de klant verzenden.

Aangezien Wicked Edge-slijpsystemen worden beschouwd als premium producten met een bijbehorend hoog prijskaartje, wat voor extra voordelen kunnen klanten verwachten als toegevoegde waarde voor hun investering?

Onze klanten profiteren van ongelofelijke resultaten, ongeacht hun kennis of ervaring met slijpen. Met Wicked Edge krijgen ze gemakkelijk, nauwkeurige en herhaalbare resultaten. Onze slijpsystemen maken snelle touch-ups mogelijk die vriendelijk zijn voor het mes en alleen de absoluut noodzakelijke hoeveelheid metaal verwijderen om de snede te herstellen. Ons gepatenteerde dubbelzijdige slijpsysteem is minstens vier keer sneller dan andere geleide slijpsystemen en verhardt of belast het snijvlak niet. Dit verlengt de levensduur van het mes aanzienlijk. Bovendien bieden we een levenslange garantie, uitzonderlijke klantenservice en een actieve community van mede-slijpers. Met een Wicked Edge betaal je niet alleen voor het meest hoogwaardige product op de markt. Je betaalt ook voor de ondersteuning, kennis en garantie zolang je het product bezit.

Wicked Edge heeft onlangs de Obsidian geïntroduceerd. Kunt u de unieke kenmerken en innovaties toelichten die dit nieuwe slijpsysteem baanbrekend maken?

Absoluut. De Wicked Edge Obsidian is voorzien van de nieuwe DualCam® klem, die een ongelofelijke klemkracht biedt met minimale inspanning. Deze klem is geschikt voor het vastklemmen van een grote variëteit aan lemmetvormen. De Micro AngleDrive-hoekinstelling zorgt voor absolute precisie en de micro-afstelling is ingebouwd in het primaire afstelmechanisme. Het maken van extreem fijne aanpassingen is daardoor zowel snel als eenvoudig. Bovendien heeft het gehele slijpsysteem een compact ontwerp en een moderne vormgeving die er gewoon ontzettend gaaf uitziet.

Wat kunnen we in de toekomst nog meer verwachten van Wicked Edge? Zijn er uitdagingen of trends die u bijzonder interessant vindt?

We hebben meerdere spannende nieuwe producten die worden gelanceerd in 2024. Dus houdt ons, en onze merkpagina op deze website, goed in de gaten! Deze producten zullen voortbouwen op het brede scala aan slijpbehoeften waaraan we al voldoen. Ons doel is om het proces voor iedereen nog eenvoudiger, veiliger en toegankelijker maken. Een trend die we volgen, is het groeiende bewustzijn onder messenliefhebbers over wat een goede, scherpe snede is en dat fabrieks-snedes slechts de minimumdrempel voor scherpte zijn. En de maximale scherpte? Die behaal je met Wicked Edge!

Benieuwd? Bekijk hier alle Wicked Edge slijpsystemen