Vandaag besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Outdoor & gear

Hultafors Premium bijlen: levenslange garantie op de bijlkop

Al in 1697 is bij Hults Bruk in Östergötland, Zweden de basis gelegd voor de wereldberoemde bijlen van Hultafors. De bijlen worden nog altijd bij Hults Bruk gesmeed, uit Zweeds bijlenstaal. Om de oude traditie en het vakmanschap van het smeden van de bijlen te vieren, zijn de Premium-bijlen vernoemd naar beroemde smeden en gebieden rond Hults Bruk.

De Hultafors bijlen zijn zo speciaal door het erfgoed van Östergötland en de kwaliteit van het productieproces. Hultafors bijlen worden al meer dan 300 jaar op de traditionele manier vervaardigd. Hiermee wordt een prachtig, betrouwbaar product neergezet met een lange levensduur. Een bijl van Hultafors is gemaakt om vele generaties mee te gaan. Op de bijlkoppen van alle bijlen uit de Premium serie is dan ook een levenslange garantie van toepassing. Hultafors heeft het Premium assortiment bovendien uitgebreid met een slijpsteen in een luxe opberghoes en een unieke lederen accessoire voor diverse outdoortoepassingen.

Welke premium bijl kies jij?

Het is belangrijk om even stil te staan bij welke bijl je eigenlijk nodig hebt. Want met de juiste bijl hak je efficiënter en heb je minder energie nodig. En misschien nog wel belangrijker: door de juiste bijl voor de juiste taak te gebruiken, werk je ook veel veiliger. Bedenk dus wat je met de bijl wilt gaan doen.

Bomen vellen

Wil je bomen vellen? Kies dan voor de Åby of de Qvarfot. Deze hakbijlen zijn ideaal om een boom te kappen. Bovendien is de Åby ook heel geschikt als allround bijl. De Qvarfot is echt specialist als het gaat om hakken. Dan hoef je alleen nog maar te weten hoe je een boom kapt.

Hout kloven

Voor het kloven van hout is kloofbijl Hult de perfecte keuze. De zware kop heeft een verwoestende impact op het blok hout. En dat kloven pak je zo aan.

De kleinere klusjes

Voor alle kleine hakklusjes kies je een kleinere handbijl. Zo’n bijl is ook ideaal als je op trektocht gaat. Kies dan de Hultån of de Ågelsjön. Deze bijlen zijn ook perfect als bushcraft-bijl. Vooral de kleinere Ågelsjön leent zich hier erg goed voor. Met deze handbijlen maak je makkelijk een onderkomen. Of hak aanmaakhout voor je open haard of kampvuur.

Jagersbijl of werpbijl

Zoek je een jagersbijl? Dan vind je in deze Hultafors Premium serie jagersbijl Ekelund. Dat klinkt alsof deze alleen geschikt is voor de jacht, maar met de Ekelund kun je veel meer. Qua formaat zit deze bijl tussen een grotere kloofbijl en kleinere handbijl in. Hierdoor is deze bijl ook geschikt voor het fijnere snijwerk in en om het kamp. Bij vikingbijl/werpbijl Wetterhall  kun je één kant gebruiken voor het ruwere werk en met de andere kant de fijnere klusjes aanpakken. Of je gebruikt hem natuurlijk als stoere werpbijl!

Zorg goed voor je bijl

Zo’n mooie bijl wil je natuurlijk ook lang kunnen gebruiken. Onderhoud je bijl daarom goed! Check regelmatig of je bijl nog helemaal veilig te gebruiken is. Dit doe je eenvoudig met onze checklist. Het onderhoud bestaat verder uit twee delen: het tijdig slijpen van je bijlkop en het onderhouden van de steel. In onze how-to's lees je alles over het onderhoud van je bijl en hoe je je bijl moet slijpen.