Voor 19.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Outdoor & Gear

Autine bijlen: handgemaakt in Letland onder leiding van John Neeman

Autine bijlen komen uit de bossen van Letland. Bijlen van uitmuntende kwaliteit en handgemaakt. Door een jonge generatie smeden die de wijsheid van voorgaande generaties combineren met topmaterialen uit de 21e eeuw. Onder de bezielende leiding van meestersmid John Neeman worden bij Autine traditionele bijlen gemaakt. Stuk voor stuk scherp en functioneel, maar ook bloedmooi. 

Wanneer je een Autine-bijl vasthoudt voel je meteen dat het kwaliteit is. De ogenschijnlijk eenvoudige ontwerpen bevatten subtiele details die het verschil maken. Het verschil tussen een eenvoudige productiebijl en deze handgemaakte (bijna) custom bijlen.

Autine bijlen: subliem in vorm, functie en afwerking

De bijlen van Autine worden met de hand gesmeed. Dit betekent dat niet één bijl hetzelfde is. Iedere bijl zijn eigen karakter dus. Wat ze wel allemaal gemeen hebben is en zeer goed uitgekiende geometrie. De dikte van de kop, de hoek waaronder de snede dikker wordt: overal is over nagedacht. Ook typisch voor de bijlen van Autine is de relatief dikke steel. Iets waar sommigen in het begin aan moeten wennen, maar waarvan uiteindelijk iedereen fan wordt.

Autine bijlen: pure kwaliteit

Denk nu niet dat Autine een grote fabriek heeft. In tegendeel! Het hart van het bedrijf bestaat uit een kleine werkplaats waar een paar vaklieden elkaar tot het uiterste drijven om het beste product te leveren. Meer niet. Een paar getalenteerde smeden, een timmerman voor het houtwerk en een leerbewerker die schedes maakt: meer is het niet. Alles is handwerk. Dit stelt deze vakmensen in staat om ieder product tot perfectie bij te schaven. Geen bijl of mes verlaat de werkplaats zonder dat deze voor de volle 100% perfect is.

Autine by John Neeman

In de outdoorwereld kent men de naam van John Neeman wel. Vroeger was hij actief onder de naam Neemantools. Autine is zijn nieuwe project. Hierin heeft hij meer ruimte om zijn creativiteit en drang tot variatie tot uiting te laten komen.