Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Shot Show 2019: de CRKT Provoke, ontworpen door Joe Caswell

De CRKT Provoke is een nieuwe en hypermoderne karambit. Wij van Knivesandtools hebben de eer gekregen om het met niemand minder dan de ontwerper zelf, Joe Caswell, het over de Provoke te hebben. Dit is namelijk niet zomaar een karambit. De Provoke is voorzien van het nieuwe ‘Kinematic’ openingsmechanisme!

CRKT Provoke designer, Joe Caswell

Eerst een kleine introductie. Want wie is die Joe Caswell nou eigenlijk? Joe Caswell is een beroemde Amerikaanse messenmaker die bekend staat om zijn innovatieve ideeën en zeer hoogwaardige handgemaakte messen. Joe Caswell is sinds 1995 een full-time messenmaker en heeft ondertussen een flinke fanbase opgebouwd. Niet zo gek eigenlijk. Als je zijn messen bekijkt sta je versteld van de interessante mechanismes en bijzondere ontwerpen. Deze samenwerking met CRKT is dan ook een uitgelegen kans om een echt Caswell-design in handen te krijgen!

De CRKT Provoke en het Kinematic openingsmechanisme

Allereerst, waar is die Provoke nou eigenlijk van gemaakt? CRKT heeft voor het lemmet gebruik gemaakt van D2-staal. Dit is een robuust staalsoort met een lang scherptebehoud. Het is dan ook tof om te zien dat CRKT deze staalsoort meer gaat gebruiken in 2019. Zoals sommigen van jullie weten is D2 echter niet het meest roestvaste staalsoort. Uiteraard heeft CRKT daar een oplossing voor! Op het lemmet zit een titaniumnitride-afwerking zodat het mes extra roestbestendig is. Dit is niet alleen erg slim, dit geeft het mes ook een stoere uitstraling. De handgreep is gemaakt van aluminium en daardoor erg lichtgewicht.

Het coolste aspect van de CRKT Provoke is uiteindelijk toch wel het Kinematic openingsmechanisme. Normaliter is een karambit namelijk een vaststaand mes of een vouwmes dat dichtklapt. De Provoke is geen van beide. Het lemmet schuift namelijk uit naar voren. Erg innovatief! Maar waarom is er überhaupt voor dit mechanisme gekozen? Aangezien niemand beter dan de designer zelf dit mechanisme kan uitleggen hebben wij een exclusieve video gemaakt waarin Joe Caswell alles vertelt over de Provoke. Enjoy!

Al overtuigd? We hebben de CRKT Provoke nu op voorraad: