Vandaag besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Verrekijkers & scopes

8x42 verrekijker: de meest veelzijdige verrekijkers

Een 8x42 verrekijker is een verrekijker van middelgroot formaat. Deze kijkers hebben met een vergrotingsfactor van 8 en een objectiefdiameter van 42 millimeter. Hoe hoger het getal van deze diameter is, hoe meer licht door de kijker opgevangen zal worden en hoe lichter het beeld zal zijn. Een 8x42 verrekijker geeft dus goed beeld onder slechte lichtomstandigheden.

8x42 Verrekijkers zijn zeer geschikt voor het kijken naar vogels of voor gebruik tijdens een safari. Dat komt omdat ze een rustig beeld en groot gezichtsveld geven. Daardoor zijn ze ideaal om bewegende objecten mee te blijven volgen. Een buizerd volgen tijdens zijn vlucht? Met een 8x42 verrekijker is dat geen probleem. Met een verrekijker met een vergrotingsfactor van minder dan 8 zou je de vogel niet dichtbij genoeg kunnen halen om deze goed te kunnen bekijken.

De objectiefdiameter van 42, die zorgt voor een prettige kijkervaring, is ook van invloed op het gewicht en de afmetingen van de verrekijker. Over het algemeen geldt: hoe hoger de objectiefdiameter, hoe groter en zwaarder de verrekijker. Een 8x42 verrekijker is ondanks zijn goede beeld wel nog compact en licht genoeg om gewoon in je tas mee te nemen tijdens jouw outdoor-avonturen.

Verrekijkers van 8x42 formaat geven een breed gezichtsveld. Voor observatie van een vogel in de lucht is een breed gezichtsveld nodig, anders verlies je de vogel snel uit beeld. Het gezichtsveld is afhankelijk van de vergrotingsfactor, maar ook van de bouw van de verrekijker. Voor een 8x42 verrekijker geldt dat een gezichtsveld van zo'n 130 meter op 1000 meter afstand goed is en een gezichtsveld van ongeveer 140 meter op 1000 meter heel erg goed.

De beste 8x42 verrekijker

Wat de beste 8x42 verrekijker is, dat verschilt natuurlijk per situatie. Zo heb je tijdens de jacht weer andere wensen van een verrekijker dan tijdens het wandelen. Populaire verrekijkers in deze categorie zijn de Eden 8x42 verrekijker, de Swarovski 8x42 verrekijker en de Leica 8x42 verrekijker.