Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

NL

Tips voor het eerste gebruik van een zaklamp of hoofdlamp

Hoera! Je hebt een nieuwe zaklamp of hoofdlamp! Een fantastische aanwinst waarmee je nooit meer in het duister tast. Om meteen goed van start te gaan hebben we enkele tips voor je.

Verantwoordelijk gebruik

De ledlampen van tegenwoordig zijn enorm krachtig. Ze geven veel meer licht en schijnen veel verder dan de halogeen- en gloeilampjes die tot enkele jaren terug gebruikelijk waren. In veel gevallen kan een compacte zaklamp al in de buurt komen van de lichtopbrengst van een auto koplamp. Om over fikse schijnwerpers met een bereik van meer dan een kilometer nog maar te zwijgen!

Daarom is het belangrijk verstandig om te gaan met je zaklamp of hoofdlamp. Schijn nooit iemand recht in de ogen en pas op in de buurt van autowegen. Je verblindt namelijk vrij eenvoudig automobilisten met zo'n sterke lamp. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Draai alles goed aan

Om zeker te zijn dat de lamp goed werkt is het verstandig alle onderdelen even goed aan te draaien. Sommige lampen die met een accu geleverd worden zijn wat losgedraaid om onbedoeld inschakelen tijdens transport te voorkomen. Ook kan er een batterijkapje in de body gedaan zijn. Bekijk hier hoe je deze kunt verwijderen.

Wanneer je een lamp hebt met een tactische ring moet ook deze goed worden aangedraaid. Soms lijkt het of een lamp defect is omdat zowel kop als achterkant (tailcap) goed zijn aangedraaid, maar gooit eigenlijk de tactische ring roet in het eten. Deze kan soms iets loszitten waardoor je de tailcap wel vast tegen de ring draait, maar nog niet goed tegen de body. Altijd dus even checken of de ring goed aangedraaid zit voor je de tailcap aandraait.

Een hoofdlamp heeft meestal wat minder voeten in de aarde. Sommige hoofdlampen hebben een ingebouwde accu met een body die helemaal niet open kan. Maar bij andere hoofdlampen zie je wel een ruimte voor de batterij die opengedraaid kan worden. Bij zo’n lamp doe je hetzelfde als bij de zaklampen. Checken of er een batterijkapje in zit, zorgen dat er een batterij in zit, en goed aandraaien.

Ook belangrijk voor de waterdichtheid van jouw zaklamp

Buiten de werking van de lamp heeft het goed aandraaien uiteraard ook effect op de waterdichtheid. Veel lampen zijn spatwaterdicht of kunnen zelfs even ondergedompeld worden. Maar dan moet hij wel goed dicht zitten! Dit geldt uiteraard niet alleen voor cilindrische zaklampen of hoofdlampen, ook bij lampen die een andere vorm hebben is het altijd belangrijk goed te controleren of laadklepjes en batterijhuizen goed zijn afgesloten.

Gerelateerde topics
contact
(078) 481 771Bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 18.00 uur

Verzendkosten in België

Bestellingen boven de € 50,- GRATIS verzending.

Bestellingen onder de € 50,- verzendkosten € 3,50.


nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

volg ons
Bezorgen
postnl
ups
gls
Afhalen
ups
Betalen
payment-bancontactmrcash
payment-kbcpaymentbutton
payment-visa
payment-mastercard
payment-paypal
payment-sofortueberweisung
BEBelgië (Nederlands)