Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

NL

Hoe onderhoud je je zaklamp?

Als je een goede zaklamp hebt gevonden wil je die natuurlijk zo lang mogelijk kunnen gebruiken. Maar hoe onderhoud je je zaklamp het best? Waar moet je op letten bij zaklamp onderhoud? Het onderhoud is niet moeilijk, maar wel belangrijk. Zo kan je lamp wel 10 tot 20 jaar meegaan.

Voorkom waterschade

Is je zaklamp waterdicht? Dan is het belangrijk om de o-ringen goed te onderhouden en deze op tijd te vervangen. Als deze rubberen o-ringen gebroken of uitgedroogd zijn, is je zaklamp niet meer waterdicht. Smeer ze daarom af en toe in met siliconenvet. Dat hoeft helemaal niet vaak, ongeveer een keer per jaar is vaak genoeg. Vergeet dan ook de rubberen tailcap niet in te vetten. Behalve dat die slijt, moet ook die tailcap niet uitdrogen.

Denk er ook aan om de lamp goed dicht te draaien! Hier gaat het nog wel eens mis. Wellicht heeft je lamp een tijd in de kast gelegen en had je de tailcap losgedraaid om de spanning van de lamp te halen. Of misschien heb je de batterijen vervangen. Als je hem dan weer gebruikt, moet de lamp wel weer goed dichtzitten, anders kan water alsnog naar binnen komen. Check dit dus altijd even!

De batterijen

Een niet-oplaadbare zaklamp

Veel niet-oplaadbare zaklampen werken op AA of AA batterijen. Als je voor je zaklamp alkalinebatterijen gebruikt, kunnen deze gaan lekken. Gebruik daarom alleen batterijen van hetzelfde type en hetzelfde merk. En gebruik je je zaklamp een tijdje niet? Haal de batterijen er dan uit. Als batterijen lang in een (niet gebruikte) zaklamp zitten wordt de kans groter dat ze gaan lekken. Met lithiumbatterijen heb je veel minder snel last van dit probleem, maar het kan nog steeds voorkomen dat ze lekken. Vooral bij batterijen van slechte kwaliteit kan dit gebeuren.

Een oplaadbare zaklamp

Als je een oplaadbare zaklamp hebt, of eentje met een losse oplaadbare accu, is het heel goed voor de accu om deze regelmatig op te laden. Gebruik je je lamp een lange tijd niet? Draai dan de tailcap iets los, zodat er geen spanning meer op de lamp staat. Dat is beter voor je batterij, maar ook voor de rest van de lamp. Vergeet hem niet weer goed dicht te draaien wanneer je hem weer gebruikt!

De leds

In bijna elke lamp zitten tegenwoordig een of meerdere leds. Het gebeurt niet vaak dat de led eerder stukgaat dan een ander onderdeel van de lamp, maar het kan gebeuren. Bij een lamp van HDS Systems of Maglite zijn deze leds heel makkelijk te vervangen. Voor andere merken geldt dat als een LED binnen 5 jaar stuk is gegaan, deze onder garantie gerepareerd kan worden.

Let wel op: is je lamp binnen de garantietermijn en met normaal gebruik stuk gegaan? Neem dan contact met ons op. Houd wel in gedachten dat de voorwaarden voor retouren en garantie per merk flink kunnen verschillen. Per geval bekijken we dus of de garantie van toepassing is.

Gerelateerde topics
contact
(078) 481 771Bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 18.00 uur

Verzendkosten in België

Bestellingen boven de € 50,- GRATIS verzending.

Bestellingen onder de € 50,- verzendkosten € 3,50.


nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

volg ons
Bezorgen
postnl
ups
gls
Afhalen
ups
Betalen
payment-bancontactmrcash
payment-kbcpaymentbutton
payment-visa
payment-mastercard
payment-paypal
payment-sofortueberweisung
BEBelgië (Nederlands)