Voor 19.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zaklampen & batterijen

NiteCore CRI: zaklampen met natuurlijke kleurweergave

De zaklampen van NiteCore zijn al jaren enorm populair. Niet voor niets, want de zaklampen zijn simpelweg heel erg goed. Naast de ‘gewone’ lampen heeft NiteCore ook een lijn met zaklampen met hogere Color Index Rating, oftewel CRI. NiteCore heeft van diverse zak-, camping- en hoofdlampen een CRI-variant gemaakt.

NiteCore CRI vs. standaard zaklamp: het verschil

Gewone zaklampen hebben over het algemeen een witte led. Deze led geeft de kleuren niet volledig natuurlijk weer, maar maakt het beeld ietsje blauwer. Dit geeft een wat koeler beeld van de werkelijkheid. Nou is dit voor veel gebruikers geen probleem. Maar ga je de zaklamp gebruiken voor bijvoorbeeld filmen of fotograferen, dan wil je een zo natuurlijk mogelijke kleurweergave. Dat is precies waar de CRI-varianten van NiteCore in uitblinken.

De CRI-zaklampen van NiteCore zijn voorzien van speciale leds. Deze leds hebben een hogere Color Index Rating. Deze rating geeft aan hoe de kleurweergave van de led is, waarbij 100 de volledig natuurlijke weergave in zonlicht is. De speciale leds die NiteCore gebruikt halen vrijwel allemaal een CRI van ≥ 90. Dat is zeer hoog als je bedenkt dat de maximale CRI 100 is. Visueel ziet het verschil met een ‘gewone’ zaklamp er ongeveer zo uit:

NiteCore high CRI-led: het nadeel

Het nadeel van een zogenaamde high CRI-led is dat deze net een tikje meer energie verbruikt. Je zult dan ook zien dan de CRI-varianten van NiteCore iets minder lichtopbrengst hebben. Hiermee compenseren ze het hogere energieverbruik, zodat zowel de standaardversie als de CRI-versie dezelfde batterijduur heeft. Of de voordelen van een high CRI-led opwegen tegen de nadelen van een high CRI-led hangt af van voorkeur en gebruik af. Maar voor welke variant je ook gaat: met een NiteCore zit je altijd goed.