Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Nieuw: KMFS slijpsystemen

Nieuw in ons assortiment: KMFS-slijpsystemen en accessoires. Met deze in Tsjechië gemaakte slijpsystemen komt professioneel slijpen voor iedereen binnen handbereik. De systemen maken zeer accuraat slijpen wel heel gemakkelijk. KMFS-slijpsystemen zijn er in verschillende vormen en maten. Van een voordelig instapmodel tot en met een premium slijpsysteem.

KMFS RIVAL MOA21

Neem bijvoorbeeld de KMFS RIVAL MOA21. Dit slijpsysteem heeft een uniek klem-mechanisme waarmee je de klem met één draai aan de knop open en dicht draait. Super makkelijk! Het slijpsysteem is gefreesd uit één stuk hoogwaardig aluminium voor extra stevigheid. En met extra stevigheid komt extra precisie. Ook de andere slijpsystemen zijn overigens gemaakt van hetzelfde hoogwaardige aluminium.

De zwarte coating biedt, naast een stoere look, bescherming tegen corrosie. Met de horizontale stelschroef van roestvast staal bepaal en verander je gemakkelijk de slijphoek. En dankzij de digitale hoekmeter zie je altijd exact in welke slijphoek je slijpt. Kortom, een gemakkelijk en zeer accuraat Europees slijpsysteem voor een gepaste prijs!

KMFS RIVAL Stealth

De KMFS RIVAL Stealth is het instapmodel slijpsysteem van KMFS. Het is een eenvoudig en accuraat slijpsysteem, maar zeker niet minderwaardig. Wat dit systeem voordeliger maakt is de klem. Deze is een stuk simpeler. Draai beiden schroefjes los met de meegeleverde inbussleutel en plaats het mes in de klem. Draai vervolgens de bovenste schroef vast. Draai daarna de onderste schroef los. Deze schroef drukt aan de binnenkant tegen de onderkant van de klem. Hierdoor klem je het mes echt muurvast.

Ook dit systeem bestaat uit één stuk aluminium. Dit maakt het systeem degelijk en licht van gewicht, maar ook zeer rigide en daarmee zeer precies. Dit slijpsysteem blinkt uit in het gemakt waarmee je de slijphoek instelt. Draai aan één van de stelschroeven om de slijphoek te veranderen. Simpeler kan bijna niet!

KMFS instellen en de slijpstenen

Met de meegeleverde C-klem bevestig je de slijpsystemen stevig aan je bureau, eettafel of werkbank van minimaal 1 cm en maximaal 4 cm dik. Plaats de slijpsteenhouder op het systeem en kies de juiste slijpsteen.

De 240 grit diamantslijpsteen is een grove slijpsteen voor het herstellen van een bot of beschadigd mes. Hiermee geef je het mes weer de juiste slijphoek. De 600 grit diamantslijpsteen haalt de diepe krassen van de 240 grit diamantsteen weg waardoor het mes al een stuk scherper wordt. Deze korrelgrootte is ook geschikt als je mes nog niet heel bot is, maar wel een slijpbeurt kan gebruiken. Met de 1000 grit haal je de krasjes van de vorige slijpsteen weg voor een nog scherper resultaat. Deze korrelgrootte gebruik je ook om je messen vervolgens goed scherp te houden.

KMFS: Tsjechische fabricatie

Als je aan Tsjechië denkt, denk je waarschijnlijk aan Praag, goulash of pils. Vanaf nu komen daar de KMFS-slijpsystemen bij! KMFS is een Tsjechische producent gespecialiseerd in fabricatie van metalen bevestigingsplaatjes, frames, schroeven en bouten. Tegenwoordig ontwerpen en fabriceren ze alles voor hun eigen producten. Van deze zeer accurate slijpsystemen tot en met elektrische steps. Geen stap is te groot voor KMFS!