Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Verschillende lichtstanden in zaklampen

Zaklampen kunnen verschillende lichtstanden hebben. Welke lichtstanden bestaan er, en welke gebruik je het beste in bepaalde situaties? Knivesandtools legt je uit welke lichtstanden mogelijk zijn, en welke je het beste gebruikt.

Stroboscoop: een zaklamp kan een stroboscoop functie hebben, ook wel strobe genoemd. Dit betekent dat de zaklamp bruikbaar is bij een aanval. Het is mogelijk om je hier mee te verdedigen. Deze functie is vooral te vinden in tactische zaklampen. Politie, militairen en beveiligingspersoneel maken vaak gebruik van deze zaklampen. Een tactische zaklamp is ook handig voor in het huishouden, zodat je jezelf kunt verdedigen. Deze zaklampen zijn legaal in Nederland en België.

SOS: een SOS functie op een zaklamp betekent dat je een noodsignaal kunt geven wanneer dat nodig is. De zaklamp gaat dan in morse code SOS knipperen. Hij knippert 3x kort, 3x lang en 3x kort.

Burst/boost: de boost of burst mode op een zaklamp zorgt voor extra power. Hiermee kun je voor korte tijd extra output uit de zaklamp halen. Deze modus is slechts kort te gebruiken, zodat de batterij bespaard wordt. Enkele merken noemen deze modus boost, andere merken noemen het burst.

Blink/knippermodus: de knippermodus is hetzelfde als de blink modus. De zaklamp knippert om de paar keer. Bij sommige zaklampen is de snelheid aan te passen.

Firefly: de firefly modus is zeer handig als je de zaklamp ’s nachts nodig hebt, wanneer je net wakker wordt. Deze modus wordt ook wel de moonlight modus genoemd. Het licht is maximaal 5 lumen, waardoor je niet compleet verblind wordt.