Voor 19.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Home Get smarter Toplijst Top 3 beste hoofdlampen voor bij het vissen

Toplijst

Top 3 beste hoofdlampen voor bij het vissen

Bij het vissen maak je jouw uitrusting echt compleet met een hoofdlamp. Vooral tussen twee uur na zonsondergang en één uur voor zonsopgang, dit zijn dé tijden voor het nachtvissen. Een geschikte hoofdlamp is dan ook wel een onmisbare toevoeging. Daarom zetten we ook graag drie Fenix hoofdlampen voor bij het vissen in de spotlight. Bij het maken van deze selectie hebben we op de waterdichtheid, gebruik en lichtstanden gelet.

Fenix HP25R oplaadbare led-hoofdlamp

Doordat de Fenix HP25R drie leds beschikbaar heeft, is deze hoofdlamp zeer breed inzetbaar. Elke led heeft een eigen lichtbundel: een brede bundel van 90° graden, een smalle bundel en één led met rood licht. Verlicht dus je directe omgeving, in de verte of behoud je nachtzicht met de rode lichtfunctie. Deze hoofdlamp geeft je de keuze om alles geheel naar wens te verlichten. Zo zie je zeker geen vis over het hoofd. 

Wil je meer te weten komen over deze praktische hoofdlamp? Lees dan de Fenix HP25R | Expert Review door Padraig Croke.

 • Maximale lichtopbrengst: 1000 lumen
 • Aantal lichtstanden: 10
 • IP-norm: IPX6, beschermd tegen stortbuien
 • Oplaadbaar: Ja

Fenix HL60R oplaadbare hoofdlamp

De Fenix HL60R is dé hoofdlamp voor bij het vissen als je het gewicht belangrijk vindt. Deze hoofdlamp weegt namelijk maar 121 gram. Als deze eens in het water valt, is dit geen probleem. De HL60R is namelijk geheel waterdicht. Naast de gebruikelijke witte lichtbundel heeft deze hoofdlamp ook rood licht. Rood licht is rustiger voor zowel jouw ogen als die van de vis. Zo veroorzaak je minimale onrust en jaag je de vissen niet weg. Wat ook nog zeker een voordeel is: rood licht trekt ook minder insecten aan. Zo vis je uiteindelijk echt in rust. 

 • Maximale lichtopbrengst: 950 lumen
 • Aantal lichtstanden: 6
 • IP-norm: IPX8, waterdicht (verblijf onder water)
 • Oplaadbaar: Ja

Fenix HP15 Ultimate Edition hoofdlamp

Ontdek de Fenix HP15 Ultimate Edition. Het is niet de krachtigste hoofdlamp uit deze lijst maar, bij het vissen is dit geen noodzaak. Een lamp die voldoende licht geeft om jouw gebied te verlichten is eigenlijk al voldoende. Als je toch nog even snel bij wilt schijnen, heeft de HP15 een ‘burst-modus’ van 900 lumen.

Extra pluspunt: deze hoofdlamp werkt op AA-batterijen. Doordat je voor de rest van je uitrusting vaak de standaard batterijen gebruikt, is het wel zo handig dat je lamp ook op AA- of AAA-batterijen werkt. Zo ben je goed voorbereid en wanneer het nodig is, vervang je de batterijen. Zo kom je niet onvoorzien in het donker te staan.

 • Maximale lichtopbrengst: 900 lumen
 • Aantal lichtstanden: 5
 • IP-norm: IPX6, beschermd tegen stortbuien
 • Oplaadbaar: Nee

Waarom een hoofdlamp bij het vissen?

Bij het aanbrengen van aas, je visserstent verlichten of in de gaten houden of de vis al gebeten heeft: met verlichting gaat dit een stuk eenvoudiger. Vooral bij het vissen van een snoek, karper of paling moet je juist in de vroege ochtend en avond jouw slag slaan. Op het moment dat je klaar bent om te vissen, staan onze hoofdlampen altijd voor je klaar. Benieuwd naar meer hoofdlampen voor het vissen of wil je graag meer informatie? Bekijk hier alle geschikte hoofdlampen.


Lees meer