Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Helle Audun: Limited Edition 2024

Het Helle Audun Limited Edition mes van 2024 is ontworpen door Helle’s chef-hangreepmaker: Audun. Dit jaar heeft Audun zijn favoriete mes gemaakt, gebaseerd op meer dan 50 jaar kennis en vaardigheden. Het mes is ontworpen door Helle’s chef-hangreepmaker: Audun. Al sinds 1973 werkt Audun bij Helle. Eerst als bestekmaker en daarna als chef-handgreepmaker en voorman.

In de afgelopen 50 jaar heeft hij nauw samengewerkt met drie opeenvolgende generaties van de familie Helle, waarbij hij een integrale rol speelde in vele ontwerpen gedurende deze periode. Helle heeft zich ontwikkeld met Audun, en Audun heeft zich ontwikkeld met Helle.

Helle Audun limited edition 1
Helle Audun limited edition 2

"Dit is mijn hele leven een goede baan geweest. Als ik thuiskwam bij mijn vrouw en kinderen toen ze jonger waren, lagen er altijd een paar houtschaafsel van mijn kleren op de badkamervloer. Dan zei mijn vrouw tegen de kinderen: hiervan leven we. -Audun"

Helle Audun lemmet van gelamineerd H3LS

Dit jaar heeft Audun zijn favoriete mes gemaakt, gebaseerd op meer dan 50 jaar kennis en vaardigheden. Het eindproduct is een prachtig mes dat zowel het nieuwe als het oude van Helle omvat. Het lemmet is gemaakt van gelamineerd, roestvast H3LS-staal met Scandinavische slijping (scandi grind) en een lichte drop point.

Het drielaags gelaagde lemmet biedt direct uit de doos een superscherpe snede. Het kernstaal bevat een hoger koolstofgehalte voor die hardere snede die langer scherp blijft terwijl het toch een corrosiebestendig oppervlak heeft. De vorm en grootte van het lemmet maken het ideaal als all-purpose bushcraftmes.

Helle Audun
Helle Audun

Helle Audun handgreep van curly birch

De handgreep heeft twee van Auduns favoriete materialen. Het voorste stuk is gemaakt van rendiergeweien, beschermd aan de voorkant door een roestvaststalen plaat. Dit voorste stuk is naadloos geïntegreerd in een handgreep van gekleurd ‘curly birch’ berkenhout.

De olie-mix die wordt toegepast om de handgreep te kleuren, is samengesteld volgens Auduns unieke recept. Met een diepe tint van donkerrood en bruin als resultaat. Een prachtig contrast met het witte rendiergewei. Het heeft het extra voordeel dat het ruikt alsof je net een kampvuur hebt aangestoken. De vorm van de handgreep heeft de traditionele buik die kenmerkend is voor veel Helle-messen, terwijl het brede uiteinde een knipoog is naar meer recente ontwerpen.

Helle Audun schede

Het mes wordt geleverd met Auduns eigen versie van zijn favoriete Helle-schede. Als handgreepmaker houdt hij van berken, en het symbool aan de voorkant van de schede is een berkenboom in het voorjaar.

Er worden slechts 1000 Helle Audun’s gemaakt en we hebben er maar een handjevol van weten te bemachtigen! Wees er dus snel bij.