Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Fiskars X25 kloofbijl vernieuwd: ontmoet de Fiskars X32

De Fiskars X-serie is vernieuwd! Ook de populaire Fiskars X25 kloofbijl heeft enkele nieuwe functies die hem nog beter, veiliger, duurzamer en handzamer maakt. De nieuwe naam: de Fiskars X32 Splitting Axe! De nieuwe x-serie is alweer de 5e generatie van deze zeer populaire bijlenserie. Knivesandtools legt alle nieuwe functies uit.

Verschil tussen Fiskars X25 en X32: de bijlkop

De Fiskars X32 kloofbijl heeft een geheel nieuwe bijlkop, die niet alleen breder maar ook hoger is dan die van de Fiskars X25. Door deze bredere wigvorm is de bijl effectiever in het splijten van hout en is de bijl ook gemakkelijker uit het hout te halen. Daarnaast zorgt de hogere snede voor meer stabiliteit. Deze stabiliteit is met name gunstig bij het verwerken van grotere of taaiere stukken hout. De stabiliteit en controle die een breed en hoog blad biedt, dragen bij aan veiliger gebruik. Hierdoor is het risico op ongelukken of verwondingen tijdens het kloven nog minder. Gebruik uiteraard wel de juiste klooftechniek. Kortom, met de nieuwe Fiskars X32 splijt je hout gemakkelijker en veiliger!

Fiskars X25
De Fiskars X25
Fiskars X32
De Fiskars X32

Verschil tussen de Fiskars X25 en X32: de steel

Een andere opmerkelijke verbetering die de algehele gebruikservaring aanzienlijk verrijkt, is de SoftGrip. De SoftGrip is het oranje gedeelte van de steel en heeft als voornaamste functie om de schokken tijdens het kloven effectief op te vangen. De SoftGrip is ook op de X25 aanwezig, maar bij de Fiskars X32 kloofbijl is deze een stuk langer gemaakt waardoor het nog beter de schokken opvangt. Dit resulteert in aanzienlijk meer comfort tijdens het gebruik. Uiteraard behoudt de Fiskars X32 kloofbijl de herkenbare zwart en oranje kleur.

Fiskars X25 en X32: algemene updates

Er zijn enkele updates die gelden voor alle nieuwe Fiskars X-bijlen. Lees hier meer over alle Fisakrs X-series updates. De Fiskars X-bijlen behouden hun robuuste FiberComp-steel, maar de constructie is geüpgraded voor een aanzienlijk langere levensduur. Opmerkelijke verbeteringen zijn ook doorgevoerd in de bijlkoppen. Sommige hebben een hogere en slankere snede, wat resulteert in een nog effectiever resultaat. Andere bijlen zijn juist dikker gemaakt zodat je er nog gemakkelijker hout mee splijt. Een andere opvallende verbetering is de langere SoftGrip™. Dit is het oranje gedeelte van de steel, dat de schok van de impact opvangt. Dit zorgt voor aanzienlijk meer comfort tijdens gebruik. Deze aanpassingen maken de Fiskars X-bijlen niet alleen duurzamer maar ook efficiënter in een bepaald doel. Zo vind je altijd de perfecte Fiskars X-bijl voor jouw doeleinden.