Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Nu besteld, maandag in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Nieuw: Fällkniven X-serie outdoormessen

Ineens zijn ze er: de Fällkniven F1x, S1x en A1x. Full-tang outdoormessen, van het bekende Zweedse messenmerk. Nog steeds convex geslepen en qua contouren gelijk aan zijn illustere naamgenoten, maar verder echt anders. Maak kennis met de Fällkniven X-serie.

Fällkniven F1x: full-tang outdoormessen

Het meest opvallende verschil tussen de huidige messen in de F1, S1 en A1-series is het gebruik van een full-tang constructie. Dit betekent dat het lemmet qua dikte en breedte doorloopt door de hele handgreep. Een erg sterke manier van messen maken, en een nieuwe richting voor Fällkniven. Bij de reguliere modellen en Pro-serie wordt namelijk gebruik gemaakt van een Thermorun handgreep die rond de stalen tang gegoten is.

Bij de nieuwe Fällkniven X-serie zien we dat er greepdelen van Thermorun tegen de stalen tang geschroefd zijn met torx-bouten. Een groot voordeel hiervan is dat je de greepdelen kunt verwijderen voor een grondige schoonmaakbeurt. Zeker wanneer je jouw Fällkniven-mes gebruikt voor de jacht is dat een fijne gedachte. Ook betekent het dat je enige speling tussen greep en tang simpelweg oplost door de schroeven iets aan te draaien.

Fällkniven 1xb: zwarte editie

Alsof dit nog niet genoeg was komt Fällkniven ook nog met een zwarte versie van de drie modellen: Fällkniven F1xb, S1xb en A1xb. Deze messen zijn voorzien van een kneiterharde zwarte Tungsten Carbide-coating. Omgerekend naar de Rockwell C-schaal is de coating wel 83HRC! In hun tests hebben ze bij Fällkniven met het hardste, gedroogde berkenwortelhout geprobeerd de coating te beschadigen, maar dat lukte simpelweg niet.

Nieuwe schede voor de X-serie

Naast de verbeteringen aan het mes heeft Fällkniven ook nog eens goed naar de schedes gekeken. Aan de zijkant is een kliksysteem aangebracht waarmee je het mes vastzet in zijn Zytel schede. Hierdoor stop je het rammelen en verzeker je je ervan dat het mes netjes op zijn plaats blijft.

Wanneer komt de Fällkniven X-serie?

We verwachten dat de Fällkniven X-serie vanaf eind september uitgeleverd wordt. Bekijk de Fällkniven X-serie.