Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Nu besteld, maandag in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Eden Bamboo P012 snijplank Expert Review door Jelmer Dekens

Als voormalig chef de partie heb ik een hoop snijplanken versleten. In de Horeca gebruiken we voornamelijk kunststof snijplanken. Vaak ook nog eens met verschillende kleuren zodat we voor de verschillende productgroepen aparte snijplank hebben. In een professionele keuken is dit simpelweg hygiënischer. Thuis heb ik echter wel altijd een houten snijplank gebruikt. Het snijdt heerlijk en laten we eerlijk zijn, het is een stuk mooier! Ik reviewde de Eden P012 snijplank van bamboehout. Is hij van de bovenste plank of slaan ze de plank juist helemaal mis?

Eerste indruk

Mijn eerste indruk van de snijplank is erg positief, hij ziet er heel degelijk uit en zo voelt hij ook. Met een breedte van 45 centimeter is het een flinke snijplank, maar dat vind ik juist erg fijn. Onder de plank zitten rubberen dopjes waardoor de snijplank niet gaat schuiven. Ik weet nog dat ik vroeger een snijplank had zonder voetjes. Uiteindelijk hielp een nat vaatdoekje onder de snijplank tegen het verschuiven. Bij deze snijplank heb je dat gedoe gelukkig niet. Zelfs als je lekker fanatiek aan het hakken en/of snijden bent, blijft hij door de rubberdopjes helemaal stilliggen en wordt het geluid ook nog een beetje gedempt. Verder zijn er aan de zijkanten handgrepen in gemaakt om hem makkelijk te kunnen optillen.

Indruk na een paar weken

Ik heb de snijplank nu een paar weken in gebruik en ben blij verrast door de kwaliteit! Snijplanken van bamboehout zijn lekker hard. Ik heb op genoeg snijplanken gesneden van zacht hout en geloof me, dat snijdt toch minder fijn. Doordat de plank van bamboe is gemaakt is het snijoppervlak hard en voel je goed wat je doet. Het is duidelijk wanneer de snede het oppervlak raakt waardoor je snel en efficiënt werkt. En als je iets snijdt wat nat is, loopt het vocht mooi in de sapgeul. Hierdoor snijd je langer door en blijft het kliederen tot een minimum beperkt. De snijplank is supermakkelijk schoon te maken. Doordat het bamboe geen vocht opneemt loopt het water er zo vanaf. Dit maakt het schoonmaken van de plank ook een stuk gemakkelijker.

Voor- en nadelen

Eigenlijk heb ik niet echt een nadeel kunnen vinden, misschien als je een hele kleine keuken hebt dat hij dan niet in een keukenkastje past. Maar omdat het een mooie plank is om te zien kan je hem ook heel goed laten liggen op het aanrecht. En door de rubber dopjes kan er nooit vocht onder blijven zitten. Hij is wat zwaar als je graag de snijplank optilt en gebruikt om ingrediënten in de pan te schuiven. Maar ik schep de ingrediënten altijd op met mijn mes. De rubberdopjes zijn erg fijn. Hierdoor ligt de snijplank stevig en lekker hoog op het aanrecht. Daarnaast is de maat van de plank is ook heel erg fijn. Je heb altijd genoeg ruimte om te snijden! Maar het allergrootste voordeel vind ik de prijs-kwaliteitverhouding. Je krijgt heel veel plank voor je geld.

Conclusie

De snijplank is zijn geld meer dan waard. Qua looks en kwaliteit is het echt een aanwinst voor elke keuken als je het mij vraagt. Voor dagelijks gebruik of als je in het weekend je lekker wil uitleven, met deze snijplank kan het allemaal.

Jelmer Dekens

De afgelopen 14 jaar ben ik chef de partie geweest in verschillende restaurants, van eetcafé tot restaurants op Bib Gourmant-niveau. In 2020 Heb ik mijn opleiding op de fotovakschool afgrond en vanaf 2021 werd ik professioneel fotograaf naast mijn werk in de horeca. Sinds november 2022 ben ik full-time fotograaf bij Knivesandtools.