Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Benchmade 940 vs 940-2

Op zoek naar het perfecte EDC-zakmes kom je al snel op de Benchmade 940. Of de Benchmade 940-2. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen die twee? Wij leggen het je graag uit.

Overeenkomsten

Dan beginnen we meteen bij het lemmet. Dat is namelijk identiek. Zowel qua staal als qua afwerking en formaat. Sowieso volgen de contouren van beide messen elkaar exact. Omwille van afmetingen of vorm hoef je dus niet het ene mes boven het ander te verkiezen.

Verschillen

Als we naar de verschillen kijken komen we meteen op de handgreep uit. De ‘standaard’ 940 heeft een handgreep van aluminium, met stalen liners en een gesloten constructie. Gaaf is ook het kleurschema: de aluminium greep is groen geanodiseerd, en de backspacer is knalroze. Een funky kleurstelling die dit mes anders maakt dan andere messen.

De 940-2 heeft een handgreep van zwart G10. Ook hier is een contrasterend element aanwezig: de stand-offs, de ‘pilaartjes’ die de greepdelen uit elkaar houden, zijn gifgroen! De constructie is dus ook echt anders. Je ziet bij de 940-2 echt duidelijk 2 losse, platte greepdelen die met de stand-offs van elkaar gehouden worden.

Deze meer open constructie zorgt ervoor dat er net wat meer vuil tussen de greep kan komen. Tegelijkertijd is het ook makkelijker hem van buiten schoon te maken door hem door te blazen met perslucht of door te spoelen met olie. Bij de 940 is dat een tikje lastiger, al hebben we het over marginale verschillen.

Dat verschil in constructie zorgt ook voor een subtiel verschil in gewicht. Hierdoor weegt de Benchmade 940-2 slechts 75 gram, terwijl de Benchmade 940 een gewicht van 85 gram heeft. Geen gigantisch verschil, maar het kan je keuze beïnvloeden.

Benchmade 940 vs 940-2

Samengevat zijn er dus verschillen als het greepmateriaal, de kleuren en de constructie. Geen van beiden is echt ‘beter’ te noemen dan de ander. Het komt echt aan op persoonlijke smaak en voorkeur.