Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

NL

Reviews voor Edge Pro Apex 4, slijpsysteem

57 review(s)
Artikelnummer EPAPEX4

Reviews voor Edge Pro Apex 4, slijpsysteem

57 review(s)
€ 259,00
€ 269,00
Op voorraad

Nu besteld, maandag in huis

Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten
Snelle levering uit eigen voorraad
Bekijk alle productinformatie

Reviews

Gemiddelde beoordeling

57 review(s)
Sorteer op:
Sébastien De Coster, Ecaussinnes

woensdag 11 mei 2022

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Altarus, Saint-Maur-des-Fossés

donderdag 10 februari 2022

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Derk-Jan Elshout, Waalwijk

donderdag 1 juli 2021

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Na veel reviews en testen lezen voor de Edge Pro Apex 4 gegaan en ook maar voor de meest complete uitvoering gegaan. En tevreden. Hiervoor gebruikte ik de elektrische Chef'sChoice CC220 Hybrid messenslijper, maar ik vond dat de snede niet zo mooi was daarmee. Met de Edgo Pro Apex glimmen de messen weer. De aanzet staal is ook goed om de messen tussendoor scherp te houden.


Luckie Dissanayaka, Glasnevin

dinsdag 25 mei 2021

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Lambert Ebeltjes, Emmen

dinsdag 12 januari 2021

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

For les money there are beter and cheaper and easier systems on the market if you have peasants


Petra Bappert, Erzhausen

donderdag 31 december 2020

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Pascal R., BONNEUIL-SUR-MARNE

dinsdag 16 juni 2020

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Jean-Marie PARLANTI, FLEVILLE DEVANT NANCY

dinsdag 21 april 2020

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Alexander Neck., Reichelsheim

dinsdag 25 februari 2020

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Joris Meyers, Boorsem

woensdag 3 april 2019

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Zelfs met weinig ervaring bereik je al een super resultaat. In het verleden al een aantal slijpsystemen gehad maar de meeste werken pas als je al redelijk wat ervaring hebt met het systeem. Met Japanse wetstones beschadig je je messen als je er niet goed oplet. Met de Edge Pro bereik je een perfect resultaat vanaf de eerste slijpbeurt.


roger mohnen, Mechelen

dinsdag 8 januari 2019

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Voor de grotere messen.krijg je super scherp


Maarten_from_belgium, Lanaken

woensdag 25 april 2018

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Nog niet heel veel ervaring opgebouwd met dit systeem maar de eerste resultaten waren veelbelovend. Het toestel oog in eerste instantie wat goedkoop maar zit goed doordacht in elkaar en blijkt steviger in elkaar te zitten dan je denkt. Meteen maar se complete set aangeschaft want uiteindelijk wil je toch alle stenen en polijsttapes hebben dus bespaar je de moeite door te beginnen met de instapversie om vervolgens alles los er bij te kopen. Vooral full flat grind messen zijn makkelijk te slijpen. Holle of convex geslepen messen liggen iets minder stevig en zijn wat lastiger vlak te houden maar daar zijn truukjes op te verzinnen van het plaatsen van een tandenstoker onder het holle gedeelte van het lemmet tot het corrigeren van slijphoek (op youtube zijn hier diverse filmpjes over te vinden). Langere messen zoals chef messen moeten tijdens het slijpen regelmatig verplaatst worden maar dat vormt geen probleem. Oefening baart kunst! Slijpt helaas geen gekartelde messen zoals broodmessen dus daar blijf ik fijn de Spyderco sharpmaker voor gebruiken.


Anoniem, Zeist

donderdag 11 januari 2018

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Na lang twijfelen en veel op Youtube naar reviews gekeken deze set aangeschaft. Ik heb het slijpen enige tijd met stenen geprobeert, maar daar krijg ik maar een matig resultaat mee. Ik heb daarna de Spyderco Sharpmaker gekocht en haalde hier betere resultaten mee, maar een echt bot mes was een dagtaak om goed te krijgen. Tevens was de slijphoek een beperking. Ik had de Edge Pro veel eerder moeten aanschaffen. Ondanks de best wel hoge prijs is het zijn geld dubbel en dwars waard. Het slijpen gaat erg snel. De juiste hoek vinden is erg eenvoudig en de kwaliteit van de stenen is super. Veel beter dan de Lansky waar ik ook enige tijd mee gewerkt heb. Ik zag wel wat tegen het zelf vasthouden van het mes op. Ik had liever een clamp, zoals bij de Lansky of KME, maar na een beetje oefenen mis ik de clamp helemaal niet. Ik ben nu eindelijk 100% tevreden met mijn resultaten. Mijn messen zijn scherper dan ooit en veel scherper dan af fabriek. En als bonus is de mirror edge zo mooi om te zien. Voor mij is dit een van de beste aankopen geweest.


Jörg Borkowski, Wolfenbüttel

woensdag 3 januari 2018

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Anoniem, Zürich

woensdag 13 december 2017

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Mark, Beusichem

dinsdag 12 december 2017

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Na enkele jaren met de Spyderco Sharpmaker te hebben geslepen vond ik 't tijd (kook- en messen NERD, ik geef toe) om een investering te doen in een slijpsysteem dat de hoek echt vast in kan stellen. Veel gelezen op Knives and Tools, veel reviews bekeken. Uiteindelijk de knoop doorgehakt en de Edge Pro Apex 4 besteld, met allerlei accessoires erbij. Het was even vogelen met het nieuwe systeem, niet alles wees direct voor zich. Even een paar video's bekijken op YouTube en het was een stuk helderder hoe het systeem het best te gebruiken is, de manual die erbij zit is niet heel duidelijk vond ik. Dan nog de praktijk. Het systeem is erg stabiel, da's in elk geval fijn. De plek waar het mes geplaatst wordt zou mijns inziens nog wel wat verbeterd kunnen worden. De hoek blijft alléén gelijk als je zorgt dat je je mes regelmatig verplaatst en de snede parallel houdt aan de witte aanslag. Da's niet altijd even gemakkelijk. Zeker bij langere messen / grotere messen gaat dat niet vanzelf, dit moet je gewoon een paar keer gedaan hebben. Had voor aanschaf twijfel tussen de (elektrische) WorkSharp Ken Onion Edition en de Edge Pro Apex 4. Elektrisch op die manier leek mij wel héél gemakkelijk, maar had wat nadelen gehoord links en rechts over het betreffende systeem. Ben je dan blij met je Edge Pro Apex 4 Mark? Hoe zal ik 't zeggen... Ik heb geen spijt van de aankoop, maar nu ik de Edge Pro Apex 4 wat beter ken en nog eens teruglees over de WorkSharp Ken Onion zie ik nogal wat voordelen van dat systeem (waaronder écht een perfecte hoek) die ik in de Edge Pro verwacht had, maar ik in praktijk niet zo ervaar als het naar mijn idee op de site uitgelegd werd. In retrospectief zijn vooral de écht vaste hoek en de concave slijpvorm van de WorkSharp Ken Onion toch wel twee aspecten waardoor ik toch twijfel over de Edge Pro Apex. Zoals vaker: bezint eer ge begint dus! Of léés alvorens je koopt. Zou ik de Edge Pro Apex 4 willen terugsturen? Eigenlijk zou ik de WorkSharp willen proberen en als die écht beter bevalt, ja dan zou ik de Edge Pro Apex 4 graag terugsturen. Maar hee, 14 dagen retourrecht, én ik heb het systeem al gebruikt, dus hoe fair is dat naar Kato...? Kato? Zeggen jullie 't me eens? :-) Mag ik? :-) In elk geval vind ik de Edge Pro Apex 4 véél beter en praktischer dan de Spiderco Sharpmaker. Dus wat dát betreft is het zeker een vooruitgang! Ik hoop dat jullie iets aan deze review hebben. Ik wens een ieder hier in elk geval heel veel slijpplezier! Warme groet, Mark


Nicolas, Locqueltas

dinsdag 8 augustus 2017

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Diede Panneman, Spaarndam gem. Haarlem

woensdag 19 april 2017

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Ik heb me laten adviseren over de verschillende slijpsystemen. Ook heb ik een aantal uitgeprobeerd. De doorslag voor de Edge Pro was de mobiliteit. Het systeem is compact, maar toch degelijk en compleet. Het vergt enige oefening, maar je krijgt een mes echt vlijmscherp.


Reto Marugg, Tamins

dinsdag 18 april 2017

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Dirk, Nienburg

zaterdag 11 maart 2017

Algemene indruk
Prijs-kwaliteitsverhouding
Voldoet aan verwachtingen

Artikelnummer EPAPEX4

Reviews voor Edge Pro Apex 4, slijpsysteem

57 review(s)
€ 259,00
€ 269,00
Op voorraad

Nu besteld, maandag in huis

Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten
Snelle levering uit eigen voorraad
contact
(078) 481 771Bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 18.00 uur

Verzendkosten in België

Bestellingen boven de € 50,- GRATIS verzending.

Bestellingen onder de € 50,- verzendkosten € 3,50.


nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

volg ons
Bezorgen
postnl
ups
gls
Afhalen
ups
Betalen
payment-bancontactmrcash
payment-kbcpaymentbutton
payment-visa
payment-mastercard
payment-paypal
payment-sofortueberweisung
BEBelgië (Nederlands)