Menu
Voor 22.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
NL
FR
Service
Cadeaubon
Nieuws
0

de Buyer Mineral B Element paella-pan 32 cm 5652.32

de Buyer Mineral B Element paella-pan 32 cm 5652.32
€ 59,00  € 50,15
Artikelnummer: DEB5652.32
Dit artikel is op voorraad.

Gratis verzending

Voor 22.00 uur besteld? Vandaag verstuurd.
op voorraad  
  • Snelle levering uit eigen voorraad
  • Binnen 30 dagen gratis retourneren
  • Keuze uit meer dan 5000 producten
  • Liefhebbers van kwaliteitsproducten



Andere bezoekers hadden ook interesse in:
 Eden Kanso Aogami, santoku, 18,5 cm

Scherpste messen in ons assortiment! Dun lemmet van zeer sterk koolstofstaal (Aogami #2) voor perfecte snijeigenschappen.

 de Buyer Acier Carbone Steel koekenpan, 28cm 5110.28

Type: koekenpan Diameter: 28 cm Antiaanbaklaag: koolstofstaal

 Spyderco C10 Endura 4 ZDP189

Lichtgewicht allround vouwmes Greep/Lemmet: Groen FRN & ZDP189 Roestvast Staal Lemmetlengte: 9,6 cm

 Skerper Basic combi-watersteen 180/600, SH001

Lengte: 18 cm Korrelgrootte: 180/600 Gewicht: 620 gram

 
Beschrijving

De de Buyer Mineral B Element paella-pan 32 cm 5652.32 is een speciale pan, die erg voordelig geprijsd is. Deze pan is door de twee stevige handgrepen en lage, brede vorm zeer geschikt voor het maken een heerlijke huisgemaakte paella. De pan is gemaakt van koolstofstaal. Een staalsoort die niet roestvast is. Dit lijkt een nadeel, maar kan door zorgvuldig gebruik juist als voordeel werken. De pan is solide en zwaar uitgevoerd. De pan heeft geen antiaanbaklaag, maar deze wordt vanzelf gevormd. In combinatie met de optimale warmtegeleiding zal de antiaanbaklaag voorkomen dat paella aan de pan kleeft. Doordat de pan geen antiaanbaklaag heeft, kan hij tegen zeer hoge temperaturen. Ook kun je gerust stalen kookgerei gebruiken, zonder je zorgen te maken over het beschadigen van de antikleeflaag. Deze Mineral B Element-pannen hebben bij levering een dun laagje bijenwas op het bakoppervlak zitten. Hierdoor is de kans op corrosie bij levering een stuk lager. Bovendien helpt dit om de smaak van de seasoning in de pan op smaak te brengen. Daarnaast is hierdoor de pan van begin af aan al iets beter bestand tegen kleven dan de reguliere Acier Carbone-serie. Hij is geschikt voor alle warmtebronnen. Dus ook voor inductie en in de oven. Houd er rekening mee dat de handgreep van deze pan heet wordt. Afwassen van deze pan doe je met alleen heet water en een borstel. Zeep is uit den boze en een vaatwasser doet de pan onherstelbare schade aan. Deze pannen vergen een bijzondere behandeling, maar zijn bij juist gebruik een genot om mee te werken.

de Buyer pan inbranden

Voor gebruik moet deze pan worden ingebrand. Hij moet “seasoned” worden. Zie hiervoor onder andere de productvideo bij deze pan. Je begint met het afwassen van de pan onder de kraan. Met zeer heet water en een borstel verwijder je eventueel residu vanuit de fabriek. Gebruik geen zeep! Maak de pan na het afwassen droog met wat keukenpapier.

Giet ongeveer een millimeter (zonnebloem)olie in de pan. Gebruik geen olijfolie, dit kan de hoge temperatuur niet aan. Zet de pan op een hoog vuur en laat de olie inbranden. Giet de olie uit de pan en droog hem wederom met wat keukenpapier. De pan zal nu iets donkerder zijn aan de binnenkant, dit noemen we patina. Deze patina moet je koesteren. Het zorgt ervoor dat de pan steeds beter bestand is tegen kleven en roest. Hoe donkerder/zwarter de pan: hoe beter hij geseasoned is.

Het is verstandig om de eerste paar keer enkel (rood) vlees in de pan te bakken, tot de patina goed gevormd is. Na ongeveer 10 keer bakken is de patina voldoende om ook delicatere producten als eieren en dergelijke te kunnen bakken.

Wanneer je zure producten bakt in de pan, denk aan citroen, tomaten, witte wijn, kunnen er lichtere plekken in de patina ontstaan. Hierna is het belangrijk de pan opnieuw in te branden met wat olie.

Koolstofstalen pan schoonmaken

Na gebruik was je de pan af met heet water om etensresten te verwijderen. Direct hierna de pan drogen met keukenpapier, om roest te voorkomen. Mochten er toch etensresten achterblijven, dan kunnen deze verwijderd worden met een spons. Laat de pan niet inweken, omdat dit roest kan vormen.

Periodiek kun je een laagje grof zout in de pan doen en hem anderhalve minuut verhitten. Het zout zal geurtjes en dergelijke uit de patina bakken. Spoel de pan hierna af, droog hem met keukenpapier en smeer hem lichtjes in met wat olie voor je hem opbergt.

Geschiedenis van de Buyer

Het Franse bedrijf de Buyer maakt al sinds 1830 hoogwaardig kookgerei. Alle producten worden nog steeds in Frankrijk gemaakt. Originele Europese kwaliteit dus.

Deze de Buyer Mineral B Element pannen zijn van het principe: ruwe bolster, blanke pit. Er kunnen krasjes op zitten van het maken en het transport, maar hier heb je na het seasonen geen enkele last meer van.

Specificaties

  • Merk: de Buyer
  • Serie: Mineral B Element
  • Type: paellapan
  • Diameter: 32 cm
  • Geleverd als set: nee
  • Aantal: 1 stuks
  • Warmtebron: elektrisch, gas, halogeen, inductie, keramisch, oven
  • Materiaal: koolstofstaal
  • Maat: groot
  • Gewicht: 2568 gram
  • Hoogte: 5.7 cm
  • Kleur: grijs
  • Dikte van de bodem: 2.8 mm
  • Diameter bodem: 23 cm
  • Anti-aanbaklaag: koolstofstaal
  • Thermo-spot: nee
  • Ovenbestendig: ja
  • Magnetronbestendig: nee
  • Handgrepen: ja, twee handgrepen
  • Koudgreep: nee
  • Materiaal handgreep: roestvast staal
  • Handgreeplengte: 5.1 cm
  • Diameter inclusief handgrepen: 42.5 cm
  • Inclusief deksel: nee
  • Voorzien van maataanduiding: nee
  • Vaatwasmachinebestendig: nee
  • Garantie op materiaal- en fabricagefouten: levenslang
  • Land van herkomst: Frankrijk
€ 59,00  € 50,15
Artikelnr: DEB5652.32
op voorraad