Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

NL

Spyderco’s productie-prototype: de Lil’ LionSpy

De Spyderco LionSpy, die in samenwerking met het gerenommeerde Lionsteel uit werd gebracht kennen we al sinds 2012. Een flink formaat vouwmes, voor grote handen en grote klussen. Veel liefhebbers merkten op de verschillende online discussieforums dan ook op, dat een kleiner model handzamer zou zijn voor alledaags gebruik. Spyderco luisterde en, in samenwerking met Gianni Pauletta van Lionsteel, werd afgelopen maart (2014) de Lil’ LionSpy getoond op de Spyderco Amsterdam Meet.

De Lil’ LionSpy heeft een lemmet van ongeveer 8,5 centimeter, wat zo’n 7 millimeter korter is dan de grotere LionSpy. Dit lijkt misschien niet zoveel , maar de overige afmetingen zijn ook aangepast. Het verschil wordt aanzienlijk als je beide messen opppakt.

De RotoLock-vergrendeling is het kleine titanium schijfje dat op de clip-kant in de foto van de Lil’ LionSpy te zien is. Dit is een soort extra zekering van de ‘Reeve-integral lock’, die ook te vinden is op de grotere LionSpy. Ondanks de verkleining, is de RotoLock van de Lil’ LionSpy nog steeds prima met een hand te bedienen.

De Lil’ LionSpy voelt als een aanzienlijk lichter en kleiner high-tech vouwmes dan zijn grote broer, maar het lijkt nog steeds zeer geschikt mes om ook de grotere klussen aan te pakken. Helaas is nog niet bekend wanneer de Lil' Lionspy in productie gaat.

De Spyderco Lil' LionSpy is nu uit voorraad verkrijgbaar.

De afbeeldingen van het Spyderco Lil’ LionSpy prototype worden gebruikt met toestemming van www.spydercollector.com, daar zijn ook meer afbeeldingen te vinden van o.a. dit prototype.

Over knivesandtools-expert Wouter

Mijn naam is Wouter en ik ben sinds ongeveer 1999 een ‘spydercollector’. Daarvoor waren zakmessen en aanverwante EveryDay Carry (EDC) artikelen ook al een hobby van me. Sinds mijn kennismaking met Spyderco zijn andere fabrieksmessen en handgemaakte ‘customs’ lang niet zo interessant meer. Wat me vooral aanspreekt in Spyderco is de pure focus op functie, ergonomie, innovatie en materialen.

Gerelateerde topics
contact
(078) 481 771Bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 18.00 uur

Verzendkosten in België

Bestellingen boven de € 50,- GRATIS verzending.

Bestellingen onder de € 50,- verzendkosten € 2,95.


nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

volg ons
Bezorgen
postnl
ups
gls
Afhalen
ups
Betalen
payment-bancontactmrcash
payment-kbcpaymentbutton
payment-visa
payment-mastercard
payment-paypal
payment-sofortueberweisung
BEBelgië (Nederlands)