Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 18:00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Spotting Scopes: beleef de natuur van dichtbij

Als je je onderwerp nog dichterbij wil halen dan met je verrekijker lukt, dan komt de Spotting Scope om de hoek kijken. Dit is een monoculair met een erg sterke vergroting. Je kijkt dus met één oog. En dankzij deze hoge vergrotingsfactor kan van het kleinste vogeltje ieder veertje bekeken worden en blijkt het stipje in de lucht dat unieke vliegtuig dat je altijd al had willen zien. In veel gevallen is de vergrotingsfactor van een scope in te stellen tussen ongeveer 20 en 40x. Dat betekent een vergroting die zo rond de vijf keer groter is dan van een gangbare verrekijker. De grote frontlens zorgt voor een helder beeld en een grote uittredepupil. Beide zaken maken een Spotting Scope fijn om te gebruiken.

Lees meer

0 Producten

Hoe weet je wat de beste spotting scope voor jou is?

Bij het kopen van een spotting scope moet je rekening houden met een aantal dingen. Bedenk eerst waar je de spotting scope voor wilt gaan gebruiken, zoek daarna naar de best passende vergroting, lensdiameter, of hij water- en stofdicht moet zijn. Daarnaast zijn gewicht en de reputatie van het merk natuurlijk belangrijk. Als laatste kan het lezen van recensies van andere klanten enorm behulpzaam zijn bij het maken van een beslissing.

Gebruik een statief

De sterke vergrotingsfactor van een Spotting Scope vergroot natuurlijk ook de bewegingen van de Scope zelf. Dat betekent dat een Spotting Scope eigenlijk niet uit de hand gebruikt kan worden. Gebruik hem op een degelijk statief en je maakt optimaal gebruik van de kwaliteit die je Scope biedt. Je hoeft dan ook niet het gewicht van de Scope te dragen. Je kan je volledig op je onderwerp concentreren.

Waterdicht

Een spotting scope neem je natuurlijk mee naar buiten, op zoek naar bijzondere dieren, ook als het regent. Het is dan niet de bedoeling dat het beeld troebel wordt door vocht. Daarom is het belangrijk dat een spotting scope waterdicht is. De spotting scopes uit ons assortiment hebben daar geen enkel probleem mee. Bovendien zullen de scopes ook niet beslaan bij grote(re) temperatuurverschillen. Een groot voordeel!

Verschil Spotting scope en verrekijker

Een spotting scope en een verrekijker lijken veel op elkaar. Toch zijn er wat verschillen waardoor ze beide voor andere doeleindes worden gebruikt. Spotting scopes hebben vaak een grotere vergroting dan verrekijkers en een grotere lensdiameter. Hierdoor vergroot een spotting scope sterker en laat hij meer licht door, en zo helderdere beelden produceert. Door de sterke vergroting worden spotting scopes meestal op een statief gemonteerd, om het beeld makkelijker stabiel te krijgen. Verrekijkers daarentegen worden meestal vastgehouden in de hand. Kortom, spotting scopes zijn gericht op het observeren van objecten op een grote afstand met grote vergrotingen en grotere lensdiameters, terwijl verrekijkers gericht zijn op het volgen van objecten op een middelgrote afstand met kleinere vergrotingen en lensdiameters. Ook is het gemakkelijker om een bewegend object te volgen met een verrekijker, waar het in focus brengen van een stilstaand object makkelijker is met een spotting scope.