Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Nu verkrijgbaar: Knivesandtools Emailwaren, ontworpen door Padraig Croke

Wanneer je buiten bent is emaille een uitstekende compagnon. Het is duurzaam, relatief lichtgewicht, veelzijdig en bestand tegen hoge temperaturen. Bovendien is emaille gemakkelijk te reinigen en vormt het op termijn een schitterende patina. Daarom besloten we bij Knivesandtools om een lijn uitstekende emailwaren uit te brengen. Gemaakt van de allerbeste materialen, en met unieke designs door Padraig Croke.

De Knivesandtools Enamel Collection

De 2022 Knivesandtools Enamel Collection bestaat uit mokken in twee maten, en een sauspan. Uiteraard los verkrijgbaar, maar ook als sets! Daarmee ben je in één klap klaar voor je volgende outdooravontuur. Cool als cadeau, zowel om te geven als om te ontvangen.

Knivesandtools Enamelware Set 2022

Design door Padraig Croke

Padraig ken je wellicht wel van zijn gave reviews van allerhande outdoorproducten. Maar naast fanatieke bushcrafter is Padraig ook een meer dan uitstekend grafisch ontwerper. Daarom hebben we hem gevraagd om de designs te maken voor de emailwaren. Hij liet zich inspireren door verschillende natuurgebieden die hij bezocht. Van de besneeuwde bossen in Lapland tot zijn lievelingsplek bij Lough Derg in Tipperary, Ierland.

Wat is emaille?

Emailwaren zijn (vaak) items die je in de keuken terugvindt: mokken, pannen, borden, spatels, die gestanst en gevormd worden uit dun metaal. Vervolgens worden ze gecoat met een dun laagje email wat daarna ‘vastgebakken’ wordt in de oven tot een duurzame, gladde laag. Vergelijkbaar met een dun laagje glas. Al in de tijd van de oude Griekse, Chinese en Egyptische rijken maakte men emaille.

Knivesandtools Enamelware 2022 Mug

Kwaliteit van het Knivesandtools Emaille

We hebben onze emailwaren laten maken bij Emalco in Polen. Een van de beste emailproducenten van de wereld. Met de hand zijn Padraig’s designs op de mokken en pannen gedrukt. Deze producten kunnen gebruikt worden op alle warmtebronnen. Van een inductiekookplaat tot gas en uiteraard het kampvuur.

Knivesandtools emailwaren zijn nu verkrijgbaar!