Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Elzetta schakelaars

1: Rotary tailcap

Met de draaischakelaar laat je de zaklamp continu branden door de schakelaar aan te draaien. Daarnaast heeft de schakelaar ook een momentary-on functie. Om de momentary-on functie te gebruiken druk je de schakelaar in. Wanneer je de schakelaar loslaat gaat de zaklamp weer uit.


2: Click tailcap

Door de schakelaar volledig in te drukken gaat de lamp aan en blijft deze aan. Alhoewel de schakelaar een klikschakelaar genoemd wordt maakt deze geen klik-geluid. Een zaklamp moet je namelijk niet horen, maar zien. Naast de aan/uit-klik heeft deze schakelaar ook een momentary-on functie. Door de schakelaar niet volledig in te drukken schijnt de zaklamp wel maar blijft de zaklamp niet aan wanneer je de schakelaar loslaat.


3. High-Low tailcap

De High-Low tailcap-schakelaar combineert een hoge en lage lichtstand. De schakelaar kan zowel als momentary-on als klikschakelaar gebruikt worden. De keuze tussen lage en hoge lichtstand doe je door de schakelaar volledig aan te draaien dan wel iets tegen de klok in te draaien. Helemaal aangedraaid gebruik je de hoge stand. Door de schakelaar heel erg licht uit te draaien kun je vanuit de lage lichtstand de schakelaar ook momentary-on voor de hoge lichtstand gebruiken! Het schakelen tussen hoge en lage lichtstand is zowel in gewone greep als inspectiegreep goed te gebruiken. In de inspectiegreep gebruik je je duim en wijsvinger om de tailcap te draaien. In de standaard greep kun je de body van je zaklamp in je handpalm vasthouden terwijl je de lampkop met je duim en wijsvinger draait. Hierdoor draait de schakelaar. Het is niet verwonderlijk dat dit de meest populaire schakelaar keuze is.


4: High-Strobe tailcap

De high-strobe schakelaar lijkt in veel opzichten op de high-low tailcap. In plaats van een lage lichtstand heeft deze schakelaar een snel knipperende stroboscoop stand. Je selecteert de hoge lichtstand door de schakelaar helemaal aan te draaien. En de stroboscoop stand selecteer je door de schakelaar iets tegen de klok in los te draaien. Deze schakelaar is met name geschikt voor tactische toepassingen.


5 /6: Remote Tape switch (5 inch / 12 inch)

Dit schakelaarstype is een rotary switch met afstandschakelaar. Wanneer je de schakelaarkap op de zaklamp niet volledig aangedraaid hebt gebruik je de drukknop voor de momentary-on stand. Wordt je vinger moe in de momentary-on stand dan kun je ervoor kiezen om de schakelaarkap aan te draaien, hierdoor kom je in de continu aan-stand. Wanneer de kabel tussen afstandschakelaar en schakelaarkap volledig gebroken is kun je de zaklamp nog steeds gebruiken. De schakelaarkap werkt namelijk ook zonder de verbinding van het drukknop-circuit. Zo kom je in precaire situaties niet zonder verlichting te zitten.


Conclusie

De meeste schakelaars lijken op elkaar qua uiterlijk. Maar nu je weet hoe de schakelaar werken en wat het laatste nummer betekent in het modelnummer kijk je met heel andere ogen naar Elzetta zaklampen.